От прокуратурата в Пловдив с подробности за падналото дете от втория етаж

  • 10 септември 2019 14:35

  • 2525
  • 0
От прокуратурата в Пловдив с подробности за падналото дете от втория етаж
© Булфото (архив)

Във връзка със запитвания от журналисти ви уведомяваме, че Районна прокуратура-Пловдив наблюдава досъдебно производство за това, че родител е оставил лице, намиращо се под родителски грижи без надзор и с това е създал опасност за неговото физическо здраве и развитие – престъпление по чл. 182 ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 6 септември 2019 г., на тел. 112 е бил подаден сигнал, че в двор на къща в гр. Пловдив е паднало дете. На място е пристигнал полицейски екип, който установил, че от прозорец на втория етаж на постройката е паднало момиченце, на 1 година и 3 месеца. Детето е настанено в болница, като към момента състоянието му е стабилно.

По досъдебното производство са извършени процесуално-следствени действия - оглед на местопроизшествието, изготвен е фотоалбум, разпитани са свидетели и родителите на детето.  

За случая е уведомена Агенцията за закрила на детето, като е възложено нейни служители да се запознаят със случая и изготвят социален доклад, който да бъде представен по досъдебното производство. Работата по случая продължава, извършват се активни действия по разследването за установяване на фактическата обстановка, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Пловдив

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2525 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини