Лекари спасили деца от пожар

  • 03 септември 2019 16:11

  • 459
  • 1
Лекари спасили деца от пожар
© Фейсбук

Лекари предотвратили запалването на Дома за медико-социални грижи за деца в Стара Загора. Персоналът беше поздравен от директора на ГД ПБЗН главен комисар Николай Николов. Той от своя страна връчи благодарствено писмо от вътрешния министър Младен МариновМладен МариновМладен Маринов е роден на 21 ноември 1971 г. в Тетевен. Завършил е "Право'' в УНСС,. Служителите на дома бяха поздравени за бързата реакция и адекватните действия.

Пожарът възникнал на 31 август в местност недалече от сградата на дома. Докато на място пристигнат екипите на пожарната, директорът и служителите на здравното заведение, подпомогнати от полицаи и жители от съседните къщи са организирали бързото извеждане на малките деца и не е допусната пряка опасност за живота им. Огънят своевременно е локализиран и пожарът е спрян от екипите на РДПБЗН минути преди да достигне дома, като през нощта пожарникари са останали на дежурство в района.

„Целият персонал е реагирал адекватно и експедитивно преди пожарът да доближи Дома и така не е допусната пряка опасност за децата и шестте бебета, поверени на Вашите грижи. Действията на дежурния лекар д-р Юлиан Илчев, издал устна заповед за евакуация на децата, заплашени непосредствено от дима и пожара, са били точни и навременни. Адмирации и към старшата сестра Гинка Ковачева, организирала извеждането на всички деца от застрашената сграда. Екипите, работили на място ме увериха, че разполагате с всички необходими планове за действия при подобни ситуации, периодично се провеждат инструктажи. А ситуация като тази доказва на практика, че сте се отнесли с нужната сериозност, за да се подготвите и че служителите Ви са обучени и на ниво. Пожелавам на всички много здраве, професионални и лични успехи!“ – се казва в адреса на министъра на вътрешните работи до д-р Георги Узунов, директор на Дома в Стара Загора.

Своята благодарност и висока оценка за адекватната реакция на медицинския персонал изказа и главен комисар Николов. Заедно с него на срещата в Дома за медико-социални грижи за деца бе и директорът на регионалната дирекция за пожарна безопасност и защита на населението комисар Стоян Колев.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
459 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.09.03 | 17:44

1

Браво. Само адмирации.

Добави коментар

Водещи новини