Снимка на русенска сграда е отличена в конкурс на Европейската комисия

  • 15 юли 2019 12:33

  • 394
  • 0
Снимка на русенска сграда е отличена в конкурс на Европейската комисия
© Pixabay

Снимка на русенска сграда е отличена в конкурса на Европейската комисия за фотоси на успешно осъществени международни проекти "Европа в моя регион". Снимката, която ще е част от пощенска картичка, е на Речния информационен център на държавното предприятие "Пристанищна инфраструктура". Това съобщиха от държавното предприятие.

Речният информационен център е изграден по проект "Създаване на речна информационна система по българската част на река Дунав - БУЛРИС", финансиран по оперативна програма "Транспорт 2007 - 2013 г.". Снимката е дело на русенския фотограф Явор Мичев.

От държавното предприятие припомнят, че Речният информационен център в крайдунавския град е открит официално на 10 септември 2015 година. Така България става първата страна в Европа с административен и оперативен център за контрол на трафика по река Дунав.

Системата БУЛРИС представлява комуникационна мрежа в съответствие с всички технически насоки при планирането, въвеждането и оперативното използване на речните информационни системи (РИС) с цел осигуряване на ефективно и безопасно корабоплаване по вътрешните водни пътища.

(Снимка: Пристанищна инфраструктура)

Радина Лазарова
394 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини