Снимка на русенска сграда е отличена в конкурс на Европейската комисия

Снимка на русенска сграда е отличена в конкурса на Европейската комисия за фотоси на успешно осъществени международни проекти "Европа в моя регион". Снимката, която ще е част от пощенска картичка, е на Речния информационен център на държавното предприятие "Пристанищна инфраструктура". Това съобщиха от държавното предприятие.

Речният информационен център е изграден по проект "Създаване на речна информационна система по българската част на река Дунав - БУЛРИС", финансиран по оперативна програма "Транспорт 2007 - 2013 г.". Снимката е дело на русенския фотограф Явор Мичев.

От държавното предприятие припомнят, че Речният информационен център в крайдунавския град е открит официално на 10 септември 2015 година. Така България става първата страна в Европа с административен и оперативен център за контрол на трафика по река Дунав.

Системата БУЛРИС представлява комуникационна мрежа в съответствие с всички технически насоки при планирането, въвеждането и оперативното използване на речните информационни системи (РИС) с цел осигуряване на ефективно и безопасно корабоплаване по вътрешните водни пътища.

(Снимка: Пристанищна инфраструктура)

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Избрано от Интернет