Командироват смолянски полицаи да патрулират по гръцкото крайбрежие

  • 04 юли 2019 14:46

  • 331
  • 0
Командироват смолянски полицаи да патрулират по гръцкото крайбрежие
© Булфото

Полицаи от Смолянската дирекция ще бъдат командировани през лятото в курорти в Северна Гърция, където има сериозен поток от български туристи, съобщиха от ОД на МВР- Смолян. Изпращането на смолянски полицаи за съвместни българо-гръцки патрули се прилага за поредна година.

Командированите служители на ОД на МВР- Смолян ще работят съвместно с колегите си от полицейското управление в Авдира. Полицаите ще бъдат изпратени през август, когато е пълно с български туристи по крайбрежието на Северна Гърция. След отварянето на граничните пунктове при Златоград и Маказа, плажовете в района на Керамоти, Миродато, Адвира, остров Тасос, Мароня, Фанари са предпочитано място за летовници от Родопите. Със съвместните патрули по крайбрежието се преодолява езиковата бариера по отношение на множеството български туристи, обясняват от полицейската дирекция.

Смолянски полицаи ще се командироват и по българското Черноморие. Около провеждането на Роженския събор през юли предстои в Смолян да бъдат командировани полицейски служители от страната, които да подпомогнат гарантирането на реда около националното фолклорно събитие.

По повод празника на МВР, Дирекцията в Смолян награди двама жители на областта, съдействали на полицията. Почетен плакет на ОД на МВР и грамота получиха Емилия Кавалова от Смолян и Иван Иванов от Чепеларе, помогнали с активната си гражданска позиция за разкриване и предотвратяване на престъпления.
Специализирана полицейска операция "Да пазим децата на пътя" се изпълнява през лятната ваканция в областта. Провеждат се и ежедневни операции за контрол на скоростта, както и проверки за пътната безопасност в малките населени места.
 

Последвайте канала на

Novini.bg
331 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини