Конни полицаи следят за реда в Албена

  • 03 юли 2019 14:32

  • 319
  • 2
Конни полицаи следят за реда в Албена
© Pixabay

Две двойки конни полицаи от Софийската областна полиция обикалят от началото на сезона из Албена и следят за спазването на реда, съобщи БНТ. Те ще обикалят до края на август в целия курорт. Животните са настанени в специална база, в която се грижат за тях.

Ръководителят на екипа и неговият кон Демократ следят за спазването на реда в курорта за 4-та поредна година. Николай Цветанов от "Конна полиция" - СДВР пояснява, че конните патрули осигуряват полицейското присъствие, от което се нуждае курортът.

Един от спасителите на курорта отбелязва, че когато имат проблем с туристи, които не изпълняват техните заповеди по отношение на флаговете, полицаите веднага се отзовават. Полицията отчита спад на нарушенията през лятото, което обясняват и с командированите полицейски сили.

Последвайте канала на

Novini.bg
319 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2019.07.03 | 16:11

2

Какво става с коня ,когато той реши да слезе от коня заради престъпник .Престъпника може да му вземе коня и той да остане с пръст в уста.или полицая коня ли ще държи или престъпника ще задържа .Или просто са на разходка и харчат държавната пара имитирайки дейност

ганьо

2019.07.03 | 15:03

1

Какво прави полицията в частен курорт? Служи на сандокан?!?

Добави коментар

Водещи новини