Допитване до софиянци ще реши съдбата на паметника пред НДК

  • 11 март 2012 14:27

  • 8228
  • 29
Допитване до софиянци ще реши съдбата на паметника пред НДК
©

Управниците в Столична община имат идея да се допитат до софиянци какво да правят с паметника „1300 години България” пред НДК.

Това призна градският архитект Петър Диков. Монументът е един от най-недолюбваните сред хората заради грозноватия си вид.

Диков уточни, че предстои да бъде почистена металната конструкция, както и свалянето на „паразитните” части, които държаха облицовката. Според него паметникът трябва да бъде запазен, тъй като е част от историята на страната ни, пише btvnews.bg.

Относно подлезите на НДК, които са в окаяно състояние и трудно проходими след зимата, Петър Диков разкри, че до края на септември ще трябва да бъде направена реконструкцията им, която включва и премахването на временните магазини, както и преустройството на фасадата на всички останали.

Три ще бъдат заведенията около НДК, като това означава, че две от сегашните пет ще бъдат премахнати. Ще има и две обществени тоалетни, каза още Диков. Обновяването на пространството в следващите 2 години трябва да включи и окончателно решение за съдбата на паметника "1300 години България".

Последвайте канала на

8228 29

Свързани новини

Коментари 29

Добави коментар
livain

2012.03.14 | 11:37

27
познавам няколко кореняци софиянци които са ми кзвали за паметника ,че е многоъгален петохуйник...

2012.03.16 | 21:25

29
Точното биологично название е било "седмокрил петохуй". Отде взехте това "многоъгълен", не знам, явно наистина имаме къса памет. А лично на мен ми прилича на мутирал тиранозавър, много добре пасващ на годината на създаването си 1981 - всъщност това е автопортрет на Партията-държава и нейните опити да си присвои цялата българска история и да постави себе си най-отгоре. Да го бутат.

2012.03.14 | 11:40

28
Свърпили се били местата да се строят паметници ли, или какво? Мили мой ГЕРБерски милиционерчета, ако този паметник можеше да се махне по законен път, щеше да бъде направено преди мноооого години. Без разрешението на скулптора, направил паметника, който все още е жив, НИКОЙ няма право да маха паметник. Ама нищо, не се стеснявайте, махнете го. Махнете и "онази грозотия с шмайзерите", както един дебил се изрази. Махнете всички паметници на територията на България. Ама после да не се чудите що в очите на останалия свят сме диви варвари, по-зле и от пакистанци. Да не се чудите също така що Русия вече не ни прави "прИмоции" при търговията с горива. Иначе да, без всичките тези "излишни" паметници България съвсем ще заприлича на това, което отдавна е - един КЕНЕФ.
AJ4A

2012.03.13 | 12:19

26
За сведение на всички болшевишки "клакьорки", пишещи тук: Така нареченият Паметник, отдавна вече не е паметник а грозна железобетонна конструкция от железа във формата на строително скеле, които по всяко едно време могат да убият минаващ и нищо не подозиращ човек!!!! Това "чучело" отдавна трябваше да бъде разкарано от там, където е сега!!!! В градинката, която се намираше на мястото, на което после бе построен НДК имаше много хубави паметници, на които бяха изписани имената на Българите, дали живота си за свободата на Родината. Тях обаче ги махнаха, защото нито с името на архитекта, нито с името на загиналите можеше да се прави БОЛШЕВИШКА ПРОПАГАНДА!!!! Тогава, болшевишките псевдо-патриоти дума не обелиха в защита на тези паметници!!!! Обзалагам се, че болшевишката пасмина хич и не се и интересува каква е съдбата на тези паметници, нооооооооооо затова пък подскачат като опърлени щом стане въпрос за "чучелото" в НДК и другото "чучело" с шмайзера!!!! Болшевиките са национални предатели, това има ли кой да го оспори?!?!?! Болшевиките барбар с техните болшевишки символи трябва да бъдат пратени завинаги в ЗАБВЕНИЕ!!!!! А ако държавата бе нормална държава, само заради такова едно изказване, гл. архитект отдавна трябваше вече да е изхвърлен от поста, който заема, защото е НЕДОПУСТИМО В ГРАДА, В КОЙТО КОМУНИСТИТЕ НИКОГА НЕ СА БИЛИ И НЯМА ДА БЪДАТ "НА ПОЧИТ", ВИСОКОПОСТАВЕН ОБЩИНСКИ СЛУЖИТЕЛ, КОЙТО СЕ "ХРАНИ" ОТ ПАРИТЕ НА НАС ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ, ДА СЕ ЗАСТЪПВА ЗА СИМВОЛИ НА МРАКОБЕСНИЧЕСКИЯ КОМУНИЗЪМ-БОЛШЕВИЗЪМ!!!!! А по повод на прИмоциите на СССР за горивата ........... на мнение съм, че В БЪЛГАРИЯ Е КРАЙНО ВРЕМЕ ДА СЕ ЗАБРАНИ СССР-ски ФИРМИ ИЛИ ФИРМИ, КОИТО СА СОБСТВЕНОСТ НА СССР-чани ДА РАЗВИВАТ КАКВАТО И ДА Е СТОПАНСКА ДЕЙНОСТ, ДА ТРАНСПОРТИРАТ ГОРИВА ПРЕЗ ПЕТРОЛОПРОВОДИ И ГАЗОПРОВОДИ, МИНАВАЩИ ПО БЪЛГАРСКАТА ПЛОДОРОДНА И СВОБОДНА ОТ БОЛШЕВИЗЪМ И КОМУНИЗЪМ ЗЕМЯ!!!! Ако искат .......... да идват и да си харчат парите по курортите ни!!! Ако ли пък не - да си ходят в СССР и да си развиват капитализмът на военните и генералите там, а не тук!!!!
Дедо Йоцо

2012.03.12 | 19:26

21
Дебилите по принцип и де факто са фенове на ПСА, оная грозотия със шмайзерите. Хубаво е да уточним тия неща предварително.
софияНИЦ

2012.03.13 | 11:18

25
И къде точно ще намерите софиянци за да си скалъпите проучването, или вярни на принципа; "Който спи с мама му викам татко" ще заложите за пореден път отговора в ръцете на тези които прескачат релсите да не ги хване ток! PS: Тая скраб наречена паметник - право в пекарната МАРЕТИ, на индиския примат - Прамот, 'у Кремиковци!
kopie

2012.03.12 | 20:19

24
estestveno 4e trqbva da go zapazime, oba4e da go opravqt za da ne mu vikame grozniq pametnik, a toi vsu6tnost e grozen samo za6toto se razpada i nikoi ne go poddurja
kolio

2012.03.12 | 20:15

23
Едни каменни барелефи върху металната конструкция на най-великите ни канове и царе, управлявали държавата ни до 1944г ще е прекрасно измиване на глупостта и наглостта на комунистическия режим поставил този уй там, в центъра на столицата ни. А в основата ще може да се наредят и карти на България от Велика България до наши дни
Мецата от Мездра

2012.03.12 | 02:19

8
Наистина ! Това е една добра, позитивна и конструктивна идея ! Народ, който не помни миналото си заслужава да загуби бъдещето си ...ако зависеше от мен, никога не бих лишил българския народ от неговата историческа памет !!!
noname

2012.03.12 | 20:11

22
Един голям паметник на хан Аспарух би изглеждал добре там...
Харлампи

2012.03.12 | 16:40

20
Да се събори този грозен "паметник" известен още с името "многоъгълния трихуиник".

2012.03.12 | 16:39

19
ПЕЧЕЛИ РЕАЛНИ ПАРИ ОНЛАЙН! N E O B U X - P E C H A L B A . F R E E . B G
П.Василев

2012.03.12 | 16:39

18
Нова търсачкa като Google предлага 50% от своите доходи WAZZUB е нова социална мрежа в търсачките като Google и Facebook, но с много повече съдържание: видео, новини, най-добрите оферти в интернет, игри и др., всичко в една страница! 9 април 2012 ще бъде деня на официалното представяне. Покани да се регистрират безплатно много хора, защото с един прост и-мейл, изпратен на всички ваши приятели, може да ви гарантира $ 1 на човек регистрирал се чрез Вас и $ 1 на човек регистрирал се чрез Вашите приятелите . За 5 поколения е възможен един месечен доход за хиляди долари до живот! 1. Поколение 5 x $ 1.00 = $ 5,00 2. Поколение 25 x 1,00 $ = 25,00 $ 3. Поколение 125 x $ 1.00 = $ 125,00 4. Поколение 625 x $ 1.00 = $ 625,00 5. Поколение 3125 x $ 1.00 = $ 3,125.00 Всъщност WAZZUB (за разлика от други социални мрежи, които печелят милиарди долари, само защото ние компютърните потребители използваме техните услуги), предлага 50% от своите доходи на тези, които на този стартиращ етап , помогат за създаване на мрежа от потребители. WAZZUB е първият проект в световен мащаб, който дели печалбата си! Изглежда невероятно, но всичко е вярно! WAZZUB е създадена като експеримент през 2007 г., с над 2,5 милиона долара, вече инвестирани. Това е първата глобална общност, която ще плати на своите потребители , само заради избор си: WAZZUB като тяхна първа страница (HOMEPAGE). Линк за регистрация: http://signup.wazzub.info/?lrRef=6d20c722 Който се запише след 9 април 2012 г. няма да получава печалба! След като кликнете върху линка за регистрация вие ще получите и-мейл за потвърждение на и-мейл адреса си и след това друг и-мейл с потребителско име и парола за достъп до личната зона, където ще видите кой се е регистрирал , техния и-мейл и печалбата в реално време. Bажно : (Ако не получите и-мейл за потвърждение, моля, проверете също в папката за спам или нежелана поща. За да получите и-мейл за потвърждение, въведете в списъка на предпочитаните или не-спам подателите адреса: noreply@wazzub.com). Зона с ограничен достъп могат да бъдат достъпни от тази връзка: http://signup.wazzub.info/login.php или от своя линк. От тази връзка можете също така да поискате повторното изпращане на и-мейл за потвърждение или паролата. WAZZUB плаща на своите членове, на месечна база. Първият ден на заплащане ще бъде 15 май 2012. Малките плащания ще се извършват чрез класическия процеса на онлайн плащане, големи суми ще бъдат изплащани с чекове или банкови преводи. WAZZUB е международен проект, който е бил създаден от предприемачи и инвеститори. През септември 2011 г. те основават GIT Global Investments Inc. Git е регистриран съгласно законите на Орегон. Регистрационният номер е 802159-90 Правното седалището е на следния адрес: 391 NW 179 Ave, Beaverton, OR 97006 USA. Оперативното се намира на адрес: 7251 Lake Mead Blvd., Las Vegas, NV 89128 USA. УСПЕХ !!! Линк за регистрация: http://signup.wazzub.info/?lrRef=d3fa645b
aaaaaaaa

2012.03.12 | 16:39

17
Въпросния архитект до кога ще го търпим с безумните си изказвания . През зимата е ад да минеш през НДК защото плочките се пързалят ,повече от две години няма никакво осветление ,подлези в окаяно състояние и това в центъра на София

Добави коментар

Водещи новини