Проф. Христина Вучева: България трябва да настоява да плати изтребителите при доставката им

  • 24 юни 2019 09:47

  • 647
  • 6
Проф. Христина Вучева: България трябва да настоява да плати изтребителите при доставката им
©

България трябва да настоява да плати изтребителите Ф-16 при доставката им. Това каза пред БНР финансистът проф. Христина Вучева, бивш служебен премиер.

В предаването „Преди всички“ по БНР тя добави, че поемането на нов дълг с цел плащане на бойната техника няма да дестабилизира държавната хазна или да възпрепятства пътя ни към еврозоната, но ще забави преодоляването на бедността.

„Ако похарчите тези пари вътре в страната, това би имало изключително значение за нашето развитие, стабилизиране. Ако ги дадете навън за самолети, това са загубени пари“.

Последвайте канала на

Десислава Станева
647 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Българофил

2019.07.10 | 08:26

6

Г-го Вучева, независимо от опита ви като финансист в търговията със специални стоки сте под максимата ....теория шест, практика двойка!!!

лаик

2019.06.24 | 13:38

4

„Ако похарчите тези пари вътре в страната, това би имало изключително значение за нашето развитие, стабилизиране. Ако ги дадете навън за самолети, това са загубени пари“. ... Може и да има някакво "значение за нашето развитие" ,но през джоба на фирмите докопали се до тях а не като стимул за гражданите изразен в повишаване на даходи ,пенсии и социални придобивки...Няма нужда да си професор за да предвидиш какво ще се случи,а когато ми го обяснява червена професорка която чака всеки момент св.Петър да си я прибере ,просто е несериозно...

цеко

2019.06.24 | 13:45

5

По времената на комунизЪма когато въпросната старица е защитавала професорска степен по марксистко-ленинска икономика,България поддържаше огромна наборна армия за мащабите си и плащаше милиарди на "братята руснаци" за военната им техника. Защо тогава въпросната професорка не е твърдяла същото пред властите?-тогава са закупувани стотици танкове,самолети,хеликоптери,ракети-ако професорката беше убедила властите,може би соца нямаше да фалира и да го обявяват за недоносче...

няма реална представа

2019.06.24 | 10:07

1

Що за глупост - "ще забави преодоляването на бедността" ... тъпо... ние няма да преодолеем още сто години бедносттта...Няма нито една богата колониална държава, а още по-малко - продадена за стотинки на САЩ

1

2019.06.24 | 10:45

3

Ми, като е глупост, да ги платим веднага, това ще е по-умно, според теб, явно.

Вицове

2019.06.24 | 10:18

2

България да настоява? Бойко? Тоя героично ще си посини челото, къртейки настилката пред краката на дребни американски чиновници, но да настоява е виц. Изпратени са някакви треперещи писарушки "да преговарят" и те с всичко са съгласни.

Добави коментар

Водещи новини