Румен Радев за покупката на F-16: Взимаме самолет за авиошоу

  • 28 юни 2019 21:15

  • 10507
  • 87
Румен Радев за покупката на F-16: Взимаме самолет за авиошоу
©

Дебатът за изтребителите F-16 бе опорочен. Сега се движим към скъпи самолети с жестоко орязано оборудване. F-16 е самолет с високи бойни способности, но е само върхът на айсберга. Реалностите разкриват непрекъснато наивността на българското правителство по отношение на програмата. За нашите минимални изисквания, офертата беше над 3 млрд. лв. и то при 100% авансово плащане. Това каза президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на в предаването "Панорама" по БНТ.

По думите му, ако един компонент не е пълноценен, бойните умения драстично се свиват. При тази програма ФМС преговори за сваляне на цената няма. Единственият начин за сваляне на цената е да се откажеш от нещо. Правителството предприе ход за сваляне на цената чрез орязване на пакета", подчерта Радев.

Беше ни обещано, че ще вземем много добър военен самолет, а не играчка.

По думите му, изграждането на базата за Ф-16 в базата в Граф Игнатиево ще е изцяло за българска сметка. Освен това се била изпарила и бройката на ракетите "въздух-въздух" и имало заложен скрит разход от още 1 млрд. лв. за постигане на пълното въоръжение. „Този пакет има по-малко брой двигатели, тренажорният комплект също е орязан, няма нито един високоточен боеприпас. Тези самолети нямат целеви способности“.

Според него Су-25, които и в момента са на въоръжение в родните ВВС, са по-добри самолети.

"Тази сделка е на гърба на ВВС, на летците и техниците, които ще трябва да изпълняват задачи с оборудването на този самолет. Българският народ ще плаща много, но няма да има защита. Управляващите, които се самоопределят за европейското развитие, избягаха от дебатите. Ние губим мощен инструмент да интегрираме нашата отбранителна индустрия наука", нападна правителството Радев.

„Силно се надявам, че българското правителство няма да допусне това, иначе би било безотговорно. Не бива да взимаме самолет за авиошоу. Летците и техниците ще трябва да изпълняват невъзможни задачи с това осакатено оборудване“, предупреди президентът.

"Отношенията ни не трябва да почиват на благодарността, а на истината. Ние трябва да отстояваме нашето място на цивилизационната карта на Европа. България е била важен фактор в европейската култура и България е дала духовното начало на Русия - и календара, и християнската вяра", каза той за отношенията ни с Русия.

"В Санкт Петербург очаквах, че този спор (за Гоце Делчев - б.а.) да избухне. Гоце Делчев е бележит български революционер. Искам да поздравя президента Пендаровски за неговата смелост. Това е само началото. Има голяма разлика между двата договора, има разлика между нашата декларация от 1999 г. и договорът между Македония и Гърция", коментира Радев и историческите ни спорове със Северна Македония.

"Определени кръгове внушават, че гледам прекалено на Изток. А не гледам ли на Запад, когато съм там по покана на президентите на Германия, Португалия, Австрия, Швейцария, на аудиенция при английската кралица и краля на Белгия? На президента Путин ясно поставих въпроса за цената на газа. Получих поздравления не само от политици, а от ръководители на огромни корпорации от САЩ, Япония, Канада", изтъкна Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на. Той съобщи, че е получил лична покана от Си Дзинпин и след два дни ще лети до Китай.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
10507 87

Свързани новини

Коментари 87

Добави коментар
аско

2019.07.02 | 08:44

87

наистина има много тъпи хора...самолет без оборудване закакво служи според вас? За скрап...това иска да каже човека

2019.06.29 | 17:48

86

Този вече наистина започва да ме дразни... Едни си баба знае едно си бае. Бая трябва да е била голяма комисионната от Грипените... щом не спира да дрънчи. Кога комунистите ще разберат, че времето на "куче влачи - диря няма" е безвъзвратно отминала....

...

2019.06.29 | 15:24

85

Е да де,ти освен шоу със самолети,на друго не си способен.

2019.06.29 | 13:41

84

Радев е ГОЛЯМ ПРЕЗИДЕНТ ! Канен и ПРИЕТ от световните лидери и носи ползи за БЪЛГАРИЯ ! За разлика от корумпираната и проста Тиква !

Справка Антон Тодоров Документите

2019.06.29 | 10:53

83

Тоя тиквиник има документи че е бил слаб пилот с много наказания заради заплашване живота на колегите си заради некадърност

хфхгхгх

2019.06.29 | 10:46

82

А бе вие не четете ли? Не казва че е лош самолета, а че го взимаме не достатъчно оборудван. За което може би ще плащаме отделно.

Опашка

2019.06.29 | 10:26

81

Прост военен харесва f16, като президент не. Да обясни на народа защо този обрат?

мненпе

2019.06.29 | 09:19

80

Аз все пак мисля , че този човек РЗБИРА от самолети.
А каруцарите да си коментират за КСРИЦИТЕ..

Грипенов

2019.06.29 | 06:29

71

Другите държави в света да не са по прости от нас че купуват Американските Ф16 Ф35 а някакъв руски продажник ще разправя врели некипели и ще ги оплюва

гост

2019.06.29 | 09:16

79

Ти си глупак. Човека ти казва , че половината оборудване в самолета го няма, ама като си тъп трол и не разбираш от нищо . Преписваш това , което са ти пратили и взимаш два Хуя в гъза си . Лайняр си ти нищо повече.

иван димитрОФ-

2019.06.29 | 06:56

75

ДЕЖУРНИЯ ПЕДАЛ- ТРОЛ - ХОМОСЕКСУАЛИСТ ,КОЙТО ЛАПА САМО НА "КОМУНИСТИ".

2019.06.29 | 08:50

78

иван димитров обича да лапа червени чурки а получава заплата от от цвъки асансьора

Добави коментар

Водещи новини