Цвета Караянчева връчи първа награда за цигулка в конкурса "Панчо Владигеров" в Шумен

  • 07 юни 2019 21:54

  • 645
  • 3
Цвета Караянчева връчи първа награда за цигулка в конкурса "Панчо Владигеров" в Шумен
© Народно събрание

Председателят на Народното събрание Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на беше гост на заключителния концерт на Международния конкурс за пианисти и цигулари „Панчо Владигеров“. Конкурсът се проведе под почетния патронаж на председателя на парламента и е част от проявите, с които се отбелязват 120 години от рождението на Панчо Владигеров. Това съобщиха от пресцентъра на Народното събрание.

Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на приветства участниците в конкурса и връчи първата награда на победителя в конкурса за цигулка. Тя поздрави участниците за прекрасните изживявания, с които през изминалите дни са дарили почитателите на музиката. Уверена съм, че техните изпълнения вдъхват нов живот на произведенията на маестро Панчо Владигеров и носят искрена радост за всички верни почитатели на неговите творби, подчерта Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на.

По думите ѝ за нея като председател на Народното събрание е привилегия и чест да продължи традицията Международният конкурс „Панчо Владигеров“ да бъде под патронажа на председателя на българския парламент. Това е израз на безкрайно уважение и почит към творчеството на този наш уникален композитор, музикант, диригент и педагог, отбеляза тя.

Председателят на Народното събрание благодари на фондация „Панчо Владигеров“ за усилията, които полагат, за популяризиране и запазване на уникалното наследство, оставено ни от маестрото. Можете да разчитате и в бъдеще на моята лична ангажираност и подкрепа за всички инициативи, които целят създаване на възможности за изява на млади дарования и за запознаване на повече млади любители на музикалното изкуство с богатото творчество на Панчо Владигеров, допълни председателят на  парламента.

Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на поздрави победителите в тазгодишното издание на конкурса за техния талант, енергия, упоритост и прекрасна сценична изява и им пожела да постигнат творчески върхове и да радват публиката навсякъде, където гастролират.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
645 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
15

2019.06.08 | 17:39

3

Ама наистина, кой е победителят в категория цигулка. Г-жа Караянчева не знам да свири на какъвто ѝ да е инструмент

Професор

2019.06.08 | 11:10

2

Ооооо бял дедо Минчо !!!

2019.06.08 | 08:54

1

Е хубаво де кого е наградила? Кой е победител? Изглежда пак
Караянчева.....

Добави коментар

Водещи новини