Цвета Караянчева връчи наградите на лекари-специализанти

  • 29 май 2019 18:10

  • 691
  • 0
Цвета Караянчева връчи наградите на лекари-специализанти
© Народно събрание

Председателят на Народното събрание Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на връчи наградите на лекари-специализанти, отличени в инициативата "Лекарите, на които вярваме", съобщиха от пресцентъра на парламента. 

В церемонията участваха министърът на здравеопазването Кирил АнаниевКирил АнаниевКирил Ананиев е министър на здравеопазването в третия кабинет на Бойко Борисов. Роден е през и ръководителите на най-големите болници у нас. На връчването на отличията присъстваха зам.-председателят на Народното събрание д-р Нигяр Джафер, председателят на Комисията по труда Хасан АдемовХасан Адемов Хасан Адемов е роден на 24 януари 1953 година в град Исперих, България. През 1979 година завършва, народни представители от Комисията по здравеопазването и много от отличените лекари.

Председателят на Народното събрание Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на поздрави всички медици, които са получили признанието и благодарността на своите пациенти, и ги увери, че народните представители работят за подобряване условията на труд в здравеопазването и за подобряване на здравеопазването в България. В това отношение ние сме съюзници, а днешният дебат, реализиран от организаторите на инициативата, е много полезен, подчерта тя, цитирана от пресцентъра на парламента. 

На церемонията беше организирана дискусия за необходимите мерки за стимулиране на лекарите-специализанти в България. Ръководителите на водещите лечебни заведения представиха какви условия и изисквания имат към своите специализанти и изразиха мнение, че е необходимо да бъде обсъдена възможността държавата да подпомага болниците, които имат ресурс да извършват обучение на стажанти. Министърът на здравеопазването Кирил АнаниевКирил АнаниевКирил Ананиев е министър на здравеопазването в третия кабинет на Бойко Борисов. Роден е през посочи, че министерството се стреми да подобри заплащането на медицинския персонал, включително и на лекарите, както и да бъдат създадени такива условия за работа, че българските лекари да желаят да имат практика в България, съобщиха от пресцентъра на НС.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
691 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини