Има ли застраховки срещу застрахователи?

  • 22 май 2019 12:00

  • 809
  • 0
Има ли застраховки срещу застрахователи?
© булфото/архив/

Неприемливо е поведението на застрахователите от „Бул инс”, които мотаят месеци наред близките на жертвите и пострадалите в зверската катастрофа в Искърското дефиле край Своге и не им изплащат обезщетенията. През август миналата година 20 души загинаха при тежкият пътен инцидент, заради който трима министри подадоха оставки. 

Всички медии днес гръмнаха с информации за безобразното поведение на тези служители. Стана ясно, че само трима наследници на умрелите в тежката автобусна катастрофа са получили гаранции от по 10 лева?! Като очакваните и регламентирани суми за гаранции при смърт в такива случаи са от по 50 000 лв..

Социалните мрежи завряха от гаврата, която вършат тези служители и няма никакви оправдания за тях. Мотаят се уж заради някакви документи, но от поведението им става ясно, че комай хич не им се плащат пари на опечалените и постралите. Мрънкат в ефир, че щели били да се издължат след съдебно постановление, демек след още месеци и години размотаване.

Министър Мариана Николова, която е юрист, пред Нова тв заяви, че правото е на страната на пострадалите. Те, горките, вече се превърнаха в двойни жертви – веднъж на пътния инцидент, а сега и на застрахователите. Е, в коя правова държава може да се случи това? Точно в никоя, където редът и законът имат върховенство.

Отчайващото за гражданите е, че от „Бул инс” се инатят, не се влияят нито вслушват в думите и напътствията дори на хора от управлението – министри, КФН и др., които направиха категорични изявления, че обезщетения на нищо невиновните за катастрофата трябва да се изплатят. Но в това дружество може би се смятат за безнаказани и превръщат невинните в свои заложници?!

От Асоциацията на пострадали от катастрофи са писали до премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, омбудсмана Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на и медиите. Това е добре. Но още по-добре би било държавата да защити своите граждани. Защото тя разполага с целият ресурс и възможности затова и никакво застрахователно дружество не може и не бива да я разиграва и да се подиграва с невинни хора.

Последвайте канала на

Аделина Делийска
809 0

Свързани новини

Водещи новини