Агенцията по вписванията: Няма липсващи данни в Имотния регистър

Във връзка със запитвания от медии за „липсващи записи“ в Имотния регистър, Агенцията по вписванията заявява, че няма липсваща информация в Имотен регистър относно сделки, в това число и сключвани от главния прокурор Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в.

Това пише в официално съобщение от пресцентъра на Агенцията по вписванията, което публикуваме без редакторска намеса.

"През 2007 г. е функционирала старата система на Имотния регистър, като в нея не е имало изискване да сеотразяват всички връзки между страните и имота.

Действащата информационна система дава публичност и противопоставимост на данните, вписани в Имотния регистър. При различните начини на търсене на справки са дадени множество критерии, например, по физическо/юридическо лице, по двойно-входящ номер, по имот и прочие. В зависимост от избора на критерии, справката дава различна част от наличните данни. Именно на това се дължи заблудата, че в разпространените в медиите справки липсват данни. Заявяваме, че първичниятдокумент е нотариалният акт, който е виден и е един и същ при всеки начин на търсене.

От приложената справка, направена по критерий нотариален акт, ясно се вижда, че липсваща информация няма!

Подчертаваме, че след като чрез справка може да бъде извлечена дадена информация, то тя съществува в базата данни на регистъра".

Коментари

 1. 2019.05.20 | 21:22

  Румъния.

  „За пет години над 50 души на висши публични длъжности бяха осъдени“, казва тя. „Сенатори, депутати, министри, бивши министри бяха обвинени и част от тях бяха осъдени.“

 2. 2019.05.20 | 21:00

  Там е пълен Батак. Издават се удостоверения за тежести на имоти без проверка и никой не носи отговорност. Напълно доказано. Имотна мафия.

 3. 2019.05.20 | 19:29

  и ПРЕСТЪПНА КРАДЛИВА ШАЙКА.

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет