Сидеров: Плюя ви на пазарната икономика

  • 07 март 2012 16:05

  • 1180
  • 2
Сидеров: Плюя ви на пазарната икономика
©

Депутатите от "Атака" поискаха 6-месечен мораториум върху цените на едро на горивата за автомобили в България. Очаквано, предложението на националистите не мина при вот 7 „за", 18 „против" и 55 „въздържал се".

"Ние искаме цените да не се повишават, това поражда несигурност в хората", смята лидерът на националистите Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа, който се опита да развенчае мита за пазарната икономика.

"Пазарната икономика предполага пазар на труда", каза Сидеров. По думите му, цените на бензина у нас и в Люксембург са на едни и същи нива. Стандартът на живот обаче е различен.
"Ако смятате, че това е нормална пазарна икономика, то ако питате който и да е здравомислещ български гражданин, той ще ви каже - плюя ви аз на пазарната икономика", изтъкна лидерът на атакистите.

За националистите високата цена на бензина би била приемлива, но само при рязко увеличаване на доходите на хората.

Според "Атака",  има картел зад високите цени на бензина. Няма и половин стотинка разлика между отделните бензиностанции, това означава, че има картел, категоричен е Сидеров. Правителството трябва да защитава хората от подобен икономически терор, категоричен е лидерът на националистите.

По думите му, днес ние нямаме национални икономики, те са изядени от транснационални корпорации. Турбокапитализамът според Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа унищожава националните икономики.

"Ако можехме да решим проблема с мораториум, аз щях да го подкрепя", заяви Валентин НиколовВалентин Николов Валентин Николов е роден в гр. Добрич. Завършил е Икономически университет във Варна, от ГЕРБ. Това са доста социалистически методи, които не дават резултат, допълни той и даде за пример, където преди време е бил наложен такъв мораториум, но резултат не е имало.

Според него, трябва да се търсят други механизми, тъй като тепърва петролът ще оказва влияние върху цените.

Как може да стане така, че цените да са едни и същи на всички бензиностанции, попита и Мартин Димитров от Синята коалиция. Той бе категоричен, че в цените на бензина има картел. Друга причина според него за високите цени е монополното положение на пазара на горива.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1180 2

Коментари 2

Добави коментар
херодот

2012.03.07 | 21:07

2
ЦЕНТРАЛЕН КОМИТЕТ НА БОЛШЕВИШКАТА ПАРТИЯ – учереден 1918 г. - 153 - Бронщайн (Троцки), Апфелбаум (Зиновиев), Лури (Ларин), Уритцки, Володарски, Розенфелд (Каменев), Смидович, Янкел (Свердлов), Накхамкес (Стеклов). – Всичките са евреи! Ленин, Кириленко, Луначарски, – руснаци (?!). общо ― 12 (други автори твърдят, че и Ленин е евреин, с истинското име, Мордохай) Всички евреи на високи постове и участници в комитета са променили имената си с руски. СЪВЕТ НА НАРОДНИТЕ КОМИСАРИ (– ПРАВИТЕЛСТВОТО) длъжност фамилия националност Председател Улянов (Ленин) руснак ? Външни работи Чичерин руснак Националности Джугашвили (Сталин) грузинец Земеделие Протиян арменец Икономика Лури (Ларин) евреин Хранителен контрол Шлихтер евреин Армия и флот Бронщайн (Троцки) евреин Държавен контрол Ландер евреин Държавна собственост Кауфман евреин Труда В. Шмид евреин Социална помощ Е. Лилина (Книгисен) еврейка Обществено образование Луначарски руснак Религии Спицберг евреин Вътрешни работи Апфелбаум (Зиновиев) евреин Народно здраве Анвелт евреин Финанси Изидор Гуковски евреин Пресата Володарски евреин Избори Урицки евреин Емигрантство И. Щайнберг евреин Емигрантство Финигщайн евреин Емигрантство Савич евреин Емигрантство Засловски евреин От 22 членове: 3 руснаци, 1 грузинец, 1 арменец, 17 евреи.
....

2012.03.07 | 21:07

1
еми като държавата не иска да се намеси да налагат мораториум на цена 2,10 и готово ... то сякаш взимаме петрол от Иран а не от Русия ... тия за балъци ли ни взимат?!Сидеров тук е прав не може на такъв стандарт такива цени!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини