Генерал Тошево на протест заради продължаващото повече от 20 дни безводие

  • 16 май 2019 14:28

  • 233
  • 0
Генерал Тошево на протест заради продължаващото повече от 20 дни безводие
© Булфото (архив)

Жителите на квартал "Пастир" в Генерал Тошево организират протест заради продължаващото повече от 20 дни безводие, след като на 25 април водата в района беше натровена с пестициди. 

Шествието ще тръгне в събота в 10 часа от сградата на Общината и ще продължи до ГКПП "Кардам". Водоподаването за над 200 домакинства в "Пастир" все още не е възобновено, тъй като в България няма лаборатория, която да изследва две от веществата, с които тя е била заразена. 

Протестът ще бъде осъществен, независимо че имаме уверението от кмета на общината след разговора му с министър-председателя Бойко Борисов водата да бъде пусната още утре, но само за битови нужди, заяви организаторката на мирното шествие Росица Стоева.

"Водата е замърсена с пестициди. Тя не може да бъде изчистена, а дори в момента не може да бъде изследвана в нашата държава. Може да има отлагания. Водопроводът ни е от 1950 година", каза Стоева, цитирана от БНР. 

По думите на кметския наместник на квартал "Пастир" Снежана Станева такава безотговорност на институциите не би се случила, ако ставаше въпрос за друг град. 

"Пренебрегнати и унизени. Това е пълна безотговорност на институциите

Константин Тодоров
233 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини