Българска делегация ще преговаря в САЩ за новите изтребители

  • 07 май 2019 07:23

  • 571
  • 1
Българска делегация ще преговаря в САЩ за новите изтребители
© Lockheed Martin

Делегация от няколко институции ще преговаря в САЩ за новите изтребители с американското правителство. Тя е съставена от представители на Министерството на отбраната и на Военновъздушните сили, както и министерствата на финансите и на икономиката. 

Министърът на отбраната Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността обясни, че ще се преговаря в рамките на фиксираната от парламента цена, без да намалява способностите на самолетите. 

Първоначално България беше готова да даде милиард и 800 милиона лева, но парламентът прие възможност за повече пари. Решението според министъра трябва да отговаря на българските финансови възможности. Плащанията трябва да са разсрочени, защото иначе може да затрудни финансирането на останалите проекти, припомни той, цитиран от БНР. 

Каракачанов се надява в рамките на т.нар. индустриално сътрудничество да бъде изграден център за обучение на пилоти в новооткритото училище в Долна Митрополия. 

Американската фирма изрази преди месец готовност да предаде и 8-те самолета две години след подписването на договор. Първоначалните очаквания на министъра на отбраната са подписването да е през юни или юли. 

Последвайте канала на

Владимир Василев
571 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ЩЕ "ПРЕГОВАРЯ"

2019.05.07 | 07:39

1

СЪС ГОСПОДАРИТЕ? ИНТЕРЕСНО .ТРЯБВА ДА ГО ДАВАТ ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА .РЕАЛНАТА ЦЕНА ЩЕ БЪДЕ МНОГО НАД 3 МИЛИАРДА,ТОВА Е ЯСНО. НО ОТКЪДЕ ЩЕ ТЕГЛИМ КРЕДИТ? ПАК ОТ СЪЩИТЕ ДЕТО НИ ПРОДАВАТ СТАРИТЕ ЩАЙГИ НАЛИ.

Добави коментар

Водещи новини