Георги Първанов: Трябва да наложим мораториум върху сделката за нови изтребители

  • 30 януари 2019 08:14

  • 2976
  • 8
Георги Първанов: Трябва да наложим мораториум върху сделката за нови изтребители
©

Оценката ми за работата на президента Радев е по-скоро положителна. Той продължава да събира положителна оценка на хората. В отчетът си той показа, че има неща, върху които трябва да се помисли. Това каза основателят на АБВ и президент на България /2002-2012 г./ Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в в ефира на БТВ.

„Президентът трябва да бъде критичен и да е своеобразен коректив на отделните власти. Постоянната свръхкритичност обаче кара хората да престанат да възприемат тези оценки, а и пораждат съмнения за конфликт между институциите и всякаква липса на диалог“, предупреди той. Първанов посъветва настоящият президент на България, диалогът да се възстанови.

„Давам му съвет да бъде остро критичен, но не ежедневно и не по всеки повод, защото тогава ще има по-голяма чуваемост“.

„Очевидно, че има някаква амбиция за нов политически проект. Рано е обаче президентът Радев да мисли за подобно нещо. Приляга на президента да бъде генератор на стратегически идеи. В България има дефицит на стратегическо мислене. Тук има един принципен спор, според който президентът Радев трябва да има позиция и затова не може да бъде президент на всички български граждани, но той трябва да е именно такъв“, подчерта Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в.

„Аз съм отворен за диалог и към „Позитано“ и други политически сили за коалиция. Опасявам се, е в противен случай трудно ще бъде преборен ГЕРБ. Трябва да мислим и за другия ден, как ще работим, ако левицата се върне във властта“, каза Първанов.

“Не искам да давам новини преди да се е случило нещо реално. Нинова е един добър и ярък опозиционер, но все още не успява да се наложи като алтернатива“.

На въпрос дали изтребителите са причината да се къса диалога между институциите, Първанов заяви: „Конкурсът е опорочен и президентът е прав. В тази ситуация, анализирайки проблемите на нашата сигурност, трябва да наложим мораториум върху тази сделка. Тези 2 милиарда можем да ги инвестираме в българското производство, да ги инвестираме в сигурност. Имаме още 10-тина години, в които старите ни изтребители могат да изпълняват своите функции. Сега не е най-подходящият момент за закупуване на изтребители. На първо място е проблемът с демографската криза. Могат да се инвестират и в енергетика. Нека да не хвърляме пари в американската икономика непрекъснато“, призова Първанов.

„Не може да има съмнение за корупция, когато става въпрос за F-16. Там такива неща не се случват“, убеден е Първанов, позовавайки се на сведения от приближени генерали.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2976 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
някой

2019.02.04 | 11:07

8

"Нека да не хвърляме(?) пари в американската икономика постоянно(?).." "Могат да се инвестират и в енергетиката" (в Белене?)

българин

2019.02.01 | 06:48

7

РУСКИ АГЕНТ, РАБОТИ ЗА ПУТИН.

Умник Гюро

2019.01.30 | 13:26

6

Руските агенти като Гоце и Фатмака Радев си личат веднага!

boiko

2019.01.30 | 12:17

5

Glutnicata zapochva da se sabira v liceto na ABV,BSP iPrezident Radev,Borisov trjabva da se svali i Balgaria da vleze v lonoto na "bratska Rusija",tova sa izmennicite na Balgaria.

чичо

2019.01.30 | 11:51

4

Агент Гоце получи нова поръчка от Москва, големият шлем го забрави.

2019.01.30 | 10:01

3

И това говньо българско излезе от нафталина да дава ненужни и лъжливи съвети .АБВ можело и искало коалицийка с позитано или други партии .,защото БСП не можело да бие ГЕРБ.Първанка ,защо престъпната шайка не може да се победи бре ,защото и ти си в играта им . .

Off

2019.01.30 | 08:57

2

Матушка Русь има нужда от слаба България.

2019.01.30 | 08:56

1

ХАХАХА КАК МРЪСНО РЕВЕ ТОЯ ПРОДАЖЕН НЕЩАСТНИК! БЪЛГАРИЯ Е СЪС САЩ! РЕВИ ГОВЕДО КРАДЛИВО!

Добави коментар

Водещи новини