Община Тетевен и македонската Радовиш организират съвместни дейности по проект

Представители от община Радовиш, Република Северна Македония, са били на посещение в Тетевен, където представители на двете общини са обсъдили бъдещи съвместни дейности по проект "Заедно създаваме по-добро бъдеще". Това съобщават от общинската администрация.

Проектът е финансиран от ЕС по Програма "Европа на гражданите", направление "Демократична ангажираност и гражданско участие", мярка "Побратимени градове". 

Миналата година Община Тетевен е подписала Меморандум за сътрудничество и приятелство с Община Радовиш. Част от сътрудничеството е и кандидатстване с общи проекти по европейски програми, какъвто е и проектът "Заедно създаваме по-добро бъдеще".

В него се предвижда да участват около 370 души - представители на местната власт и местния бизнес от двете общини, младежки организации, експерти в сферата на образованието и младежките политики, участници в самодейни състави и представители на културни институции на побратимените общини.

На работната среща е станало ясно, че в рамките на четири дни ще бъдат осъществени два дискусионни форума. В първия форум предприемачи, търговци, хотелиери, ресторантьори, земеделски производители и занаятчии ще обменят опит и идеи в сферата на предприемачеството, а във втория форум директори на училища, експерти и младежи ще изразят становище за европейските политики за образование и заетост на младите хора. Ще бъдат обменени полезни практики в двете общини в сферата на иновативното образование, дуално обучение, механизмите за приобщаващо образование.

Самодейци от община Радовиш ще се включат и в Празника на народния обичай и автентичната носия в село Рибарица, като всички гости на фестивала ще присъстват на Вечер на македонския фолклор на 20 юли.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет