Черна гора и Македония благодариха на България за европейската перспектива на Западните Балкани

  • 08 април 2019 17:26

  • 295
  • 0
Черна гора и Македония благодариха на България за европейската перспектива на Западните Балкани
© Народно събрание

Председателят на българското Народно събрание Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на се срещна с председателя на парламента на Черна гора Иван Брайович и с председателя на парламента на Северна Македония Талат Джафери. Това се случи в рамките на Конференцията на председателите на парламенти на страните-членки на ЕС, която се проведе в австрийската столица Виена, съобщиха от пресцентъра на Народното събрание.

Иван Брайович и Талат Джафери използваха възможността да благодарят на Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на, на парламента и на правителството на България за силния импулс, който Българското председателство на Съвета на ЕС даде на европейската интеграция на страните от Западните Балкани.

В тази връзка Караянчева поздрави своя колега от Северна Македония за стартиралата процедура по присъединяването на страната към НАТО. Тя напомни, че българският парламент бе един от първите, който ратифицира протокола за присъединяването на Северна Македония към НАТО. 

Тримата председатели на национални парламенти се обединиха около извода, че не бива да се допуска темата за Западните Балкани отново да изпадне от дневния ред на Европа.

Ето защо Караянчева и колегите й изразиха задоволството си от факта, че европейското бъдеще на страните от региона остана актуална тема по време на Австрийското и Румънското председателство. 
 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
295 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини