Доброволци, помагащи при бедствия, от цял свят ще се обучават в БЧК

  • 02 април 2019 13:18

  • 204
  • 0
Доброволци, помагащи при бедствия, от цял свят ще се обучават в БЧК
© pixabay

Доброволци, служители на няколко национални дружества и представители на Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец (МФЧК/ЧП) ще се обучават в продължение на една седмица как да управляват средствата от паричното подпомагане при бедствия и кризи, съобщават от българската организация.

Обучението ще се проведе от 1 до 8 април в НУЛЦ – Лозен и ще бъде водено от екип на МФЧК/ЧП, а официалният старт беше даден днес. Това съобщиха от пресцентъра на БЧК. То е част от двугодишния проект „Доброволци на ЕС за хуманитарна помощ: Техническа помощ и изграждане на капацитет“, финансиран от ЕС и МФЧК/ЧП.

Целта на проекта е да се подобри способността на националните дружества да предоставят качествена подкрепа, управлението на по-големи групи от доброволци и персонал за реакция при извънредни ситуации, да се повиши капацитетът при оказване на хуманитарна помощ, както и да се подобри подпомагането на различни операции от разстояние.

БЧК отговаря за тестването и практическите обучения по проекта. През месец май ще стартира и второто, което ще бъде мащабно международно занятие с последващо реално полево обучение с регионалните спасителни екипи на Международната федерация.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
204 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини