НАСП с отворено писмо във връзка със скандала с апартаментите

  • 25 март 2019 19:36

  • 1925
  • 6
НАСП с отворено писмо във връзка със скандала с апартаментите
© Pixabay

Национална асоциация на строителните предприемачи (НАСП) излезе с отворено писмо във връзка с публичните дискусии относно имотните сделки на определени политици.

Публикуваме писмото без редакторска намеса:

"Националната асоциация на строителните предприемачи, в качеството си на браншова организация, е разтревожена от създаващото се негативно внушение към гилдията, основано на разследването на конкретни имотни сделки, извършени от политически лица.

Категорично се противопоставяме на опитите акцентът на обществения дебат да се измести от същността на проблема върху производителя, създал продукта на сделката.

НАСП подкрепя прозрачността, законността и етичността в този така значим за българската икономика бранш и винаги сме настоявали тези принципи да се спазват от всички заинтересовани страни – предприемачи, граждани и институции. За съблюдаването на тези принципи се грижат и съответните държавни органи.

Считаме за недопустимо в големи политически битки да бъде въвлечено едно от малкото останали производства, създаващо работни места, внасящо в бюджета приходи и създаващо национална стойност", се заявява в писмото. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1925 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Полузащитник

2019.03.25 | 22:31

6

Комунистите изкупиха заводите, този тръгнал да купува апартамент - абе глупак, купи си и ти завод, та никой да
не те закача!

2019.03.25 | 21:11

5

Абе тия кво се правят на луди??? Защо на мен не ми дадат луксозен апартамент в кв. Изток срещу 700 евро на квадрат?? За обикновения гражданин цената е 2000 евро на квадрат, за цецооу цената е 700 евро... в бонус човечеца ще получи и личен асаньор от гаража до апартамента му... евала... демокрация 2019.. абе я веднага ОСТАВКА бе.

Анонимен

2019.03.25 | 20:59

4

Два апартамента общо 190 кв.м. сменени за един от 240 кв.м. , а остатъка от около 40 кв.м. заплатен с 51 200 евро. По принцип сделката няма проблем. А когато се замисли, че заменката е чисто нов луксозен апартамент ех да може би малко е под потенциала. Но купувача е известно лице, ако Вие бяхте собственик на тази строителна фирма какво щяхте да направите. За Вас е добра сделка да си направите безплатна реклама и да станете комшия на важен за държавата човек. Според мен в тази сделка няма нищо страшно, освен ако не са се договорили други неща или ако няма подкуп и т.н. Но това са хипотетични. Всеки човек би трябвало да си купува жилище за живеене, ако не беше от тази фирма щеше да купи от друга и какво сега трябва да живее на улицата ли, само за това, че е на власт.. не става.. важното да е законно другото рано или късно ако има някой дефект ще тежи или на съвестта или ще си отплати с нещо... няма спасение.. всичко се осветлява рано или късно..

Цецо

2019.03.25 | 19:52

1

Вие сте политик от ГЕРБ? Искате да закупите луксозен апартамент на тройно по-ниска цена? Веднага отидете до най-близкия офис на Артекс и се възползвайте с промо код: ЦЕЦО АСАНСЬОРА

2019.03.25 | 20:13

3

Вие сте трол? Искате да заработите някой лев? Възползвай се с промо код : Киро Контрабандата на Позитано ! Бонус - ще ти разцепя тролския г*з

2019.03.25 | 19:55

2

Във България предприемачите са лапачи да не ми се жалват

Добави коментар

Водещи новини