Зам.-министърът на енергетиката показа апартамента, заради който хвърли оставка

  • 26 март 2019 20:10

  • 13222
  • 8
Зам.-министърът на енергетиката показа апартамента, заради който хвърли оставка
© Кадър - БТВ

Трета оставка заради скандала с новодомците във властта, купили луксозно и евтино жилище. От Министерството на енергетиката си тръгва Красимир Първанов.

Заместникът на Теменужка ПетковаТеменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 г. Магистър по напуска поста, ден след като стана ясно, че се е сдобил с жилище от фирма "Артекс" в столичния квартал "Изток" на преференциални цени. Преди него оставката си като министър на правосъдието подаде Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23, а премиерът я прие светкавично. Трус заради ново жилище от "Артекс" разтърси и Министерството на спорта. С поста си на заместник-министър се раздели Ваня Колева.

На улица „Тинтява” в столичния квартал „Изток” се намира блокът, в който през есента на миналата година Първанов си купува апартамент от 150 квадрата и два гаража срещу 240 хиляди лева. Две години по-рано „Артекс” е предлагал същото жилище, на зелено за близо 650 хиляди лева, и то без в офертата да влизат двата гаража.

Първанов прие екипа на БТВ в новото си жилище часове след като депозира оставката си и заяви: 

– Чуйте шума от „Цариградско шосе”. Това ли е скъпото жилище?

– А защо си купихте тук, защо не си купихте в „Люлин”, там може би е по-тихо?

– Защото е в непосредствена близост до жилището, в което живея. Това жилище ще бъде за децата ми, които да бъдат до мен. Ето я едната спалня, втората спалня, трета спалня, с баня. Това е родителска стая, така да се каже. Това е трапезария с кухня. Това е жилището в порядъка на 150 квадрата.

Снимка: БТВ

– Колко пари?

– 240 000 лева.

– Да, но за тази цена на човек, който сега си търси жилище, ще му се стори изключително странно ниска, да не кажем скандално ниска.

– Това си е личен мой акт, лична сделка и няма нищо общо с поста, който заемах до днес.

Снимка: БТВ

Първанов ще бъде проверен от комисията Антикорупция, която се зае вече с имотните придобивки на Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа, Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23, Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко и Ваня Колева от фирма „Артекс”.

"Анализираме всичко, законопроектите, които са внесени, които евентуално биха облагодетелсвали тази фирма. Искаме да разровим въобще докрай всичко и да установим кои лица са пазарували от „Артекс” и на какви цени”, каза председателят на антикорупционната комисия Пламен Георгиев.

Разследването ще обхване и разрешителните за строежа на небостъргача "Златен век" в квартал "Лозенец". Данъчните вече анализират сделките на "Артекс" за няколко години назад, включително и за времето, когато хора от властта са станали новодомци на „Артекс”. От компанията запазиха мълчание и днес.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
13222 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
БТВ_БСП Е МАФИЯ №1 по МАНИПОЛАЦИИ

2019.03.26 | 22:15

4

БСП УБИВАХА ХОРА, ЗА ДА ИМ ВЗЕМАТ АПАРТАМЕНТИТЕ. КРАДЯХА ПРЕДПРИЯТИЯ И КУФАРЧЕТА, ЗА ДА СИ КУПУВАТ.
ДА НЕ НИ УЧАТ НА МОРАЛ!!!
МАФИЯТА на Баневи,Арабаджиевите перачи на пари,Стайковите бандити и пласьори на цигари и алкохол без бандерол очичките всички барабар с Циганите са на хранилка при БКП/БСП Първо забранявахте на хората да ходят на черкви убивахте ги със атентати,след това дойде ЛукановБСП създаде червената мафия и разграби и распредели ЧЕРВЕНИТЕ БСП КУФАРИ,след това пак се докопахте до власта дойде ВИДЕНОВ БСП тогава ограбихте спестяванията на Българите фалирахте Банките нямаше откаде да си купим портокали като малки сме чакали с нетърпение да доиде нова година за да ни докарат изгнили портокали насипно с една газка хората се редяха за хлеб на опашки ,Распродадохте земите през станишково БСП време по морето и сега дойде време да строите и да хвърляте бомби.знаем много добре как са се случвали нещата,открадохте КТБ по орешарско БСП време и ся със мръсните пари съботирате България,ноВреме е комунистите да се разплатят с НАРОДА. Истината, която крият: Рекорд на нелегално изнесени 24,500 млрд. Уникален хаос и безконтролността на управление по време на премиера С. Станишев, финансов министър Пл. Орешарски при двата мандата на Г. Първанов. Председател на бюджетната комисия в парламента е Й. Цонев. Общо с Тройната коалиция, резултатът е смразяващ за държава като малка Б-я 55-60 млрд. $+Сключени неизгодни договори. В тези договори има клаузи, които трябва да се спазват и ББ трябва да плаща като поп. Подареният бълг.държавен златен резерв на Москва от Живков и над 100 млрд.+пенсионният фонд и др.по време на фалита. Днешна Б-я е понесла тази загуба заради безконтролното у-ние по това време и олигарсите, които безконтролно и директно са я ограбвали. Днес, не питайте защо е бедна Б-я и как Р. Гечев, Станишев, Р. Петков, братя Милен и Г. Велчеви (владеещи черноморието), Нинова, Първанов и т.н.са милионери. ТОВА Е ИСТИНСКАТА ШАЙКА. Комунистите създадоха корупцията, олигарсите и КТБ, което си фалираха. Защо Нинова и сие са гласували да не се търси отговорност за откраднатите евро фондове по време на тяхното у-ние? На финала, награда за пладнешките грабежи стават евродепутати. Наглостта им няма край, вече се предлагат и обвиняеми. Г. Свиленски Рогачев, разплалете се вие с НАРОДА. ВЪРНЕТЕ ОТКРАДНАТИТЕ ПАРИ ОТ Б-Я. Няма да има предсрочни избори и победа няма да имате. Народът няма да ви позволи повече своеволия и грабежи. Бедният НАРОД НЕ ВИ ИСКА!!! няма да ви се получат нещата ще лежите там където ви е мястото БСП КРАДЦИ

2019.03.27 | 08:16

8

напиши нещо за една мутра начело на една шайка , която вече се е превърнала в една глутница която няма срам и задръжки пред нищо .

Ахил

2019.03.26 | 22:25

5

Ти си поредният заблуден олигофрен.

Истината

2019.03.27 | 02:30

7

ГАДОВЕ, МРЪСНИ!!!

2019.03.26 | 21:15

2

Заради този кенеф си подаде оставката? Глупав човек! Комунистите милиарди окрадоха и власт не връщат

от 30 години

2019.03.26 | 23:53

6

на власт няма комунисти.За кого поименно пишеш?

2019.03.26 | 21:47

3

Ей аз и преди го казах - всички 240 вън иначе комунизма е жив

2019.03.26 | 21:10

1

Айдук от класа!

Добави коментар

Водещи новини