Транспортът в Благоевград ще бъде само с електронни табели

  • 24 март 2019 09:55

  • 858
  • 2
Транспортът в Благоевград ще бъде само с електронни табели
©

Транспортните оператори на градските линии в Благоевград се обединиха в намеренията си всички автобуси в града да бъдат с модерни средства за информация на пътниците и да оставят в историята пластмасовите и книжни табели.

Преди седмица, единият оператор даде началото с 9 автобуса, които събудиха любопитството на жителите и гостите на града. Редица коментари се появиха и в социалните мрежи. От вчера и другата фирма, която оперира по градските линии в Благоевград, може да се похвали с първите автобуси, на които системата за информация е приведена в годност. За проекта е ангажиран специалист, преминал обучение във Виена.

Привлечена е и една от водещите компании за производство на интегрирани информационни системи за реализиране на вторият етап от проекта, който включва система за оповестяване на следващата спирка в превозното средство, показване на маршрута на LCD дисплей и визуализация на рекламни клипове и изображения. Финансирането е изцяло със средства на самите компании, а целта е до няколко месеца, Благоевград да стане пример за високо качество на обслужване на пътниците в транспорта.

Novini.bg
858 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Боби

2019.03.24 | 16:56

1

Стари автобуси,трагедия!

До Боби

2019.03.26 | 11:16

2

Купете Вие нов.

Добави коментар

Водещи новини