Фандъкова: Нови 30 автобуса по линия 72 и 84 от утре сутринта

  • 16 януари 2019 13:50

  • 407
  • 0
Фандъкова: Нови 30 автобуса по линия 72 и 84 от утре сутринта
© Булфото

Утре сутринта се пускат нови 30 автобуса по линия 72 и 84. Това каза кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска при проверка на готовността за пускане на нови автобуси в столичния градски транспорт.

„В изпълнение на нашата визия за развитие на София като зелен град, за подобряване качеството на атмосферния въздух, предприехме в последните години изключително мащабна програма, която с десетилетия не се е случвала в града. Утре сутринта се пускат нови 30 автобуса, очакваме до края на годината да пуснем още 82 автобуса. 22 от тях вече са налични, оборудват се и може би до края на месеца, най-късно до началото на другия месец ще бъдат пуснати по други линии на градския транспорт“, коментира Фандъкова.

Фандъкова заяви, че с въвеждането на новите автобуси се надява повече хора да използват обществения транспорт в града. До решението за това, по кои линии да тръгнат новите автобуси, се е стигнало на база анализи и проекти на столичния автотранспорт, заедно с комисията по транспорт.

Последвайте канала на

Novini.bg
407 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини