Ето какви са проблемите в градинката около площад "Александър Невски" в София

  • 20 март 2019 08:23

  • 681
  • 3
Ето какви са проблемите в градинката около площад "Александър Невски" в София
© Фейсбук/Йорданка Фандъкова

Обновяването на зоната около площад "Александър Невски" в София е временно спряно заради некачествен ремонт на градинката "Свети Климент Охридски". Решението взе вчера кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска след проверка на обекта, който фирмата изпълнител обявил за завършен.

На място обаче стана ясно , че някои от дефектите, които са установени при предишния оглед, все още не са поправени. До отстраняване на забележките договорът с фирма "Пе Се Те Груп" остава замразен.

"Възложих спиране на работите докато не бъдат отстранени забележките. Няма да правим комисия и да се приема обекта. Няма и да платим разходването на средства, които с толкова труд сме защитили", заяви пред БНТ Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска, кмет на София.

Главниян архитект на София Здравко Здравков обясни, че става дума за недобро зануляване на фугите, потънали и стърчащи плочки, както и за начупени краища на плочки. Общината не е доволна, че настилката е закърпена с лепило, тъй като заради температурните амплитуди то ще се повреди.

"Просто не са изпълнили предписанията", обясни Фандъкова.

Около седмица ще е необходима на изпълнителите да отстранят проблема. В това време и останалите им обекти ще бъдат спрени, за да могат да се концентрират върху обекта около площад "Александър Невски".

Следващата седмица общината ще представи няколко варианта за ограничители на улица "Граф Игнатиев". Миналата седмица кметът реши да се премахнат сегашните, след като поредица от инциденти с граждани, показа, че те са опасни.

Последвайте канала на

Десислава Станева
681 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Избирател

2019.03.20 | 08:33

1

А бе май някой пиян бесепар е изровил тая дупка, за да пикае в нея!

2019.03.20 | 17:12

3

не-е-е, за да се крие в нея след изборите. Такива мишоци са тия...

само на НАШИ хора....

2019.03.20 | 08:34

2

нали усвоиха евромангизите....леля данче ще замаже и всичко ще си е ок...

Добави коментар

Водещи новини