Фандъкова: Безлихвеният заем за ремонта на "Граф Игнатиев" е фалшива новина

  • 14 март 2019 08:37

  • 745
  • 3
© БНТ

Кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска съобщи в сутрешния блок на БНТ, че след новото увеличение на заплатите на шофьорите и ватманите от градския транспорт, средното брутно месечено възнаграждание ще надхвърли 1800 лева.

Факт е че имаме проблем с недостига на шофьори и ватмани в градския транспорт. Този роблем води до доста сериозни часове извънреден труд, което е недопустимо, защото означава повече рискове и за пътниците, каза Фандъкова.

Днес общинският съвет ще гласува увеличение с 10% на заплатите на шофьорите от 1 април, което е второ от началото на годината.

С него работната заплата ще достигне 1150 лева, като водачите имат право и на до 100 лева бонуси за добра работа. Така средното брутно работно възнаграждение става над 1800 лева, съобщи кметът.

За извънреден труд шофьорите и ватманите ще могат да получават допълнително и до 200 лева месечно.

Парите за увеличение ще са за сметка на бюджета на Столична община.

Надявам се с тази стъпка да запазим шофьорите и ватманите и да привлечем нови, посочи столичният кмет.

Фандъкова посочи, че продължават преговорите със синдикатите, които предлагат ежегодно нарастване на възнагражденията с 10% през следващите три години. Като целта е професията да стане привлекателна.

Градоначалникът отрече съобщенията, че фирмата, която ремонтира столичната улица "Граф Игнатиев" ще получи безлихвен заем от общината. Тя определи информацията като фалшива новина.

Междинните плащания по Оперативна програма "Региони в растеж" бяха възстановени и имаме верифицирани средства, заяви тя.

Кметът обясни, че премахването на ограничителите по улицита се прави заради безопасността на гражданите, след като поредица от инциденти се случиха на "Граф Игнатиев" в последните месеци.

Главният архитект и проектантите ще мислят за нови варианти. Фандъкова съобщи, че ремонтът на улицата ще продължи до април.

Ще искам надзорните органи да връщат фирмата, докато всичко не стане добре, обясни тя.

Константин Тодоров
745 3

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 3

Добави коментар
марионетки...

2019.03.14 | 11:34

3

ей, колкото го играе хрисима женица - толкова е наясно с далаверите еврейката леля данче

CHAVDAR

2019.03.14 | 09:14

2

КОРУПЦИЯ, КРАДЕНЕ И Т.Н.

Велев

2019.03.14 | 08:59

1

Може ли да ни обясните как отпуснахте 46 МИЛИОНА за ремонт на две от най-новите и прилични градинки в София, тази до университета и на Кристал, докато тротоарите на съседни централни улици зеят с дупки и разбити шахти. И докога шахтите по улицата ще са капани както за коли така и за хора. Толкова ли не се научихте че трябва да са на едно ниво с пътя ане 10 сантиметра по дълбоки??? Защо не наемата специалисти а само свои хора, които очевидно не разбират от строителство.

Добави коментар

Водещи новини