Андрей Ковачев: Всяка инициатива за заздравяване на европейската интеграция трябва да бъде поздравена

  • 06 март 2019 20:44

  • 237
  • 2
Андрей Ковачев: Всяка инициатива за заздравяване на европейската интеграция трябва да бъде поздравена
© ПП ГЕРБ

Всяка инициатива за заздравяване на европейската интеграция трябва да бъде поздравена. Това коментира пред „Фокус“ евродепутатът от ГЕРБ/ ЕНП Андрей Ковачев във връзка със статията на френския президент Еманюел Макрон „За европейско обновление“.

Много от предложенията му не са нещо ново, коментира Ковачев и обясни, че многократно е заявявано, че е нужен силен и единен ЕС, който да работи в интерес на гражданите и на сигурността. Необходимо е да се делегират повече права на ЕС в политиките, където той има по-голяма добавена стойност и може да се справи по-добре, отколкото всяка страна по отделно, каза още той.

„Това е превенция на тероризма, защита на външните граници, единна външна политика и др. Не може да обвиняваме ЕС, че е бавен, че не присъства на международната сцена, че не се взима под внимание мнението му, че други политически и геополитически играчи като Русия, САЩ, Китай, Иран, Турция, Саудитска Арабия са много по-силни. Там решенията се взимат много по-бързо и ефективно. Не можем да обвиняваме ЕС, че не е бърз и ефективен и в същото време да не му даваме инструментите да бъде адаптиращ се към променящият се свят“, обясни той.

Според Андрей Ковачев може да се направят много неща при добро желание на страните членки и мнозинството европейски граждани. На 26 май ще бъде даден сигнал за това, към каква посока ще се развива ЕС. Той изрази надежда предизборната кампания в страните членки да не бъде ориентирана само към националната политика и злободневните теми, а да бъде отделено време и за общоевропейския проект и идеята, че заедно можем да бъдем по-силни, по-богати и по-конкурентноспособни.

Последвайте канала на

Владимир Василев
237 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2019.03.07 | 04:57

2

АЙДЕ СИКТИР С ВАШТА ИНТЕГРАЦИЯ.САМО ПЕДЕРАСИЯ И РАЗВРАТ.ЕВРОГЕЙ ОТРЕПКИ.

Герберския гей

2019.03.06 | 21:26

1

Пак се прави на много разбиращ

Добави коментар

Водещи новини