Просветната комисия също забрани наргилето на закрито

И депутатите от просветната комисия на свой ред след колегите им от здравната комисия забраниха пушенето на наргиле на закрито.

С промените, предложени от депутати от ОП, слагат в това число и плодови смеси, и тютюн, защото са категорични, че се вдишват все вредни вещества. Според тях опасността идва от това, че докато една цигара се пуши за няколко минути, то пушенето на наргиле може да продължи повече от половин час. Опасно е и използването на въглен за разпалването на сместа за пушене.

Промените в Закона за здравето бяха внесени по инициатива на партията на Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 най-вече заради учениците, които необезпокоявани, още от ранна възраст, димят с наргиле по заведенията. Често пъти и родителите им нямат нищо против, като лежат на успокоението, че не става въпрос за цигара. В същото време в наргилето може да се постави дори дрога.

В мотивите към промените в закона обаче се изтъква аргументът, че наргилето е не по-малко вредно от цигарата, защото се вдишват вредни вещества.

От МОН декларираха подкрепа за закона, но подсетиха, че в ограничаването на зависимостите своята роля имат и родителите.

От сдружението "България без дим" пък поискаха да бъдат забранени и всички видове електронни цигари. Според Маша Гаврилова нагреваемите цигари са тютюневи изделия и по принцип влизат в забраната.

,,Ние предлагаме в закона да се казва "забрана за пушене на тютюневи и свързаните с тях изделия'', предложи противничката на тютюневия дим.

Коментари

  1. 2019.03.06 | 23:18

    Google вече плаща $ 17000 до $ 22000 на месец за работа онлайн от дома си. Аз се присъединих към тази работа преди 2 месеца и съм спечелил $ 20544 в първия ми месец от тази работа. Мога да кажа, че животът ми е променен - ​​напълно към по-добро!

    ------->>>>> w­w­w­.­T­r­a­d­e­4­6.­c­o­m

  2. 2019.03.06 | 20:04

    Да се забранят тия чалгарски,турски , мангасарски моди ние сме бели хора !!!!!!!!

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Избрано от Интернет