Зам.-министър Георгиев участва в церемония в Скопие в памет на президента Борис Трайковски

  • 26 февруари 2019 16:28

  • 340
  • 0
Зам.-министър Георгиев участва в церемония в Скопие в памет на президента Борис Трайковски
© МВнР

По покана на премиера на Р Северна Македония Зоран Заев и Международната фондация "Борис Трайковски" заместник-министърът на външните работи на България Георг Георгиев участва в церемония днес в Скопие по повод 15 години от трагичната смърт на президента Борис Трайковски, съобщиха от пресцентъра на МВнР.

Церемонията бе открита с молитвена закуска, дадена  в памет на покойния президент. Като част от официалната делегация, Георг Георгиев, евродепутатът Андрей Новаков и Симеон СакскобургготскиСимеон Сакскобургготски Симеон Сакскобургготски е роден на 16 юни 1937 г. в София. Той е син на Цар Борис ІІІ и Царица, който тогава като премиер на България, бе на конференцията в Мостар, поднесоха венци на мемориала на Трайковски, отдавайки  почит към него.

В Скопие вчера Георг Георгиев участва и в дискусия на тема ,,Лидерство основано на ценности -  от принципи до реализация‘‘, организирана от външният министър на Р Северна Македония Никола Димитров в памет на Трайковски.

На 26 февруари 2004 г. президентът Трайковски и осемчленна делегация, която пътуваше за международна конференция в Мостар, загинаха в самолетна катастрофа. В двата доклада за катастрофата като причина за падането на самолета се посочват грешки на пилота и други системни пропуски.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
340 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини