Адвокати излязоха на протест срещу новия Закон за пране на пари

"Адвокатите не са агенти на ДАНС!" - под това мото група адвокати излязоха на протест пред сградата на Висшия адвокатски съвет.

Протестът е срещу Закона за мерките срещу изпирането на пари, несвойствени за адвокатурата дейности, нарушаващи не само идеята за свободна и незавсима адвокатура, но и превръщащи адвокатите в доносници на службите.Те поискаха среща с председателя на Съвета, но той се оказа в Народното събрание.

Преди дни ВАдС е уведомен с писмо в което изрично е посочено, че при недостатъчно адекватана и своевременна реакция ще се поиска оставката на съвета и търсене на персонална отговорност от членовете му, отбелязва "Булфото". 

Коментари

  1. 2019.02.19 | 16:25

    Защо чак сега. ВАдвС мълча почти година за ЗМИП. Опитите за изменения в закона за адвокатурата са неуспешни заради пасивността на Висшия адвокатски съвет.От 21.01.2015г. Зид на ЗА в НС ...........сега сме 18.02.2019г. Делегатите да искат оставката на целия ВАдвС.

  2. 2019.02.19 | 00:46

    Че как няма да са против. Публична тайнае че те охотно съветват богатите си клиенти как да си спестяват данъци...щото са много беднички.

  3. 2019.02.18 | 21:09

    20/30 Червени адвокати излезли на протест! На тоя английско говорящия адвокат на снимката, който остромЪдо твърди ,че не може да танцува трябва да му пратят веднага ДАНС да го по/про/научат малко!Тия може и да НЕ си плаща данъците върхи тлъстите партийни хонорари! Като например Лена -Офшорната!

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Избрано от Интернет