Илияна Йотова ще присъства на традиционния празник на виното в село Делчево

Вицепрезидентът на Република България Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , ще бъде гост на традиционния празник на виното в село Делчево. Празникът се организира от Община Гоце Делчев и е посветен на Трифон Зарезан, съобщават от пресцентъра на Община Гоце Делчев.

Тази година той ще се проведе на 9 и 10 февруари 2019 г.

На 9 февруари в 13.00 часа председателят на Асоциацията на сомелиерите в България Михаил Марковски ще изнесе лекция за особеностите на района по отношение на винопроизводството и как по най-добрия начин да се комбинират с храната различните видове вина. Лекцията ще бъде в Делчовския хан. Веднага след нея, на същото място ще се състои и конкурсът за най-добър винопроизводител и производител на ракия.

Дегустацията на предоставените за участие в конкурса вина и ракии ще започне в 14.00 часа, а най-добрите в отделните категории ще бъдат наградени по време на празничната програма на другия ден в селото.

На 10 февруари от 10.30 часа ще се извърши традиционното зарязване на лозята в местността Баира. В него ще се включат кметът на Община Гоце Делчев Владимир Москов и вицепрезидентът Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България ,.

В 11.00 часа на площада в Делчево ще започне музикалната програма с участието на атрактивните „Бабугери“ от село Мосомище, мъжките фолклорни групи от селата Мосомище и Абланица, женска певческа група с. Мосомище и мъжка фолклорна група „Голешовски фантове“.

На площада в Делчево ще се вият хора и ще се лее бяло и червено вино в чест на празника. За всички, които не разполагат със собствен превоз е организиран транспорт за 10 февруари в 9.00 часа от бившия магазин "Валан".

Коментари

  1. 2019.02.05 | 11:46

    Йотовицее ма, Ти си станала по-голем Урунгел и от мене! Леле тоя "неблагодарен" български народ ни разсипа ма! Не можеме вече да го лъжеме както си искаме като при Тато! Лоши и гладни времена дойдоха от тая пуста демокрация! Права е Кур.нелия като казва, че Демокрацията донесе само лоши неща за нас!

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет