ГЕРБ почете паметта на жертвите на комунизма (снимки)

  • 01 февруари 2019 16:28

  • 740
  • 10
ГЕРБ почете паметта на жертвите на комунизма (снимки)
© ПП ГЕРБ

Представители на ГЕРБ почетоха паметта на жертвите на комунизма. Това се случи днес, когато честваме Деня на признателност и почит към жертвите на комунистическия режим.

На церемонията пред Мемориала на жертвите на комунистическия режим присъстваха зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир ВелчевКрасимир Велчев Красимир Любомиров Велчев е роден на 6 януари 1951 година в София. Завършил е курс за пилот на, народни представители от ГЕРБ, председателят на МГЕРБ и зам.-министър на външните работи Георг Георгиев, представители на младежката структура на ГЕРБ в София, зам.-председателят на Групата на ЕНП в ЕП и евродепутат от ГЕРБ д-р Андрей Ковачев, както и много граждани. На събитието присъства и председателят на Народното събрание Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на.

Венци и цветя бяха поднесени от името на ПГ на ГЕРБ, евродепутатите от ГЕРБ/ЕНП, Младежи ГЕРБ-София и др.

„Почитането на 1 февруари – Денят на признателност и почит към жертвите на комунизма – днес все още е предупреждение за заплаха, а не сбогуване с миналото“, отбеляза председателят на парламента пред събралите се граждани. „Нека никога не забравяме истината и нека никога не се примиряваме с опитите за подмяна на това минало“, призова Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на.

„Това е един много тъжен ден в българската история. Срамен е начинът, по който водени в злобата си и в ненавистта си, българи са убивали българи. Паметта на тези хора - убити, измъчвани в десетилетията след 9 септември 1944 година, ни напомня за устойчивостта на българския народ, но ни напомня и за това, че в днешно време ние също трябва да познаваме, да преследваме, да се освобождаваме от всички признаци и символи на тоталитаризма“, каза на свой ред Георг Георгиев.

 

„За втора поредна година от своя мандат, държавният глава не е тук сред нас, за да почете паметта на онези невинно избити. Това показва, че уроците от комунизма не са научени. Не бих подминал и това, че действащи политици продължават да поднасят цветя и да почитат една тъмна дата в българската история, каквато е 9 септември 1944 година.  Комунистическият режим няма две лица“, добави председателят на МГЕРБ.

„Комунистическият режим чрез насилие, репресии и терор се опита да откъсне България от семейството на свободните европейски народи. Въпреки многобройните престъпления срещу българския народ, комунистите не успяха да задушат копнежа на българите към свобода и днес страната ни отново с гордост заема своето достойно място в семейството на свободните народи“, каза заместник-председателят на Групата на ГЕРБ в ЕНП и евродепутат Андрей Ковачев.

През 2011 г. правителството на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г взе решение на 1 февруари да се почита паметта на жертвите на Народния съд. Датата не е избрана случайно, тъй като в нощта на 1 срещу 2 февруари 1945 г. е изпълнена смъртната присъда, издадена от Първи състав на Народния съд, срещу регентите Принц Кирил Преславски Сакскобургготски, Богдан Филов – министър-председател и ген. Никола Михов., както и срещу 67 депутати, министри, генерали и полковници. Според доклад на Държавна сигурност, за девет месеца в страната са изселени 28 131 души и хиляди са убити без съд и присъда.

 

 

Novini.bg
740 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар
------

2019.02.02 | 07:36

10

Гербарите какви са?Почти всички са бивши комунисти сега ренегати.Да не са паднали от луната,направо в бандитската демокрация?

2019.02.01 | 21:35

9

Боже колко тикви са се събрали да почитат нещо за което нямат ни най малка идея !!!
Дали някой от тия Гербераси знае кой е Богдан Филов ???? Е , точно тоя е въвлякъл България във втората световна война на страната на Хитлеристите !!!! Точно заради тоя са загинали сумати невинни хора при бомбардировките в София!!!! ген. Никола Михов - неудачник съсипал държавата и докал тотална беднотия ..... За другите "жертви" намерете и прочетете жалки не грамотни Гербераси !!!!

оня с коня

2019.02.01 | 18:08

5

След време ще се направи някъде паметник за жертвите на демокрацията и на големите спасители американците, които са заграбили света и са избили милиони за да си насядят демокрацията и да завземат енергийните ресурси на света.

Въййй

2019.02.01 | 19:04

8

Много добре казано,но къде трябва да е паметника. В обезлюдените места или някъде в чужбина,защото това ни донесе тази демокрация. Не не казвам че избиването на хора е било или ще бъде нещо добро ,но тези които са в момента там и почитат жертвите те от къде са какво са направили за спасението на тези хора? Ама сега нали са демократи викащи Америка ,Америка тя ще ни спаси ,но от какво ..... Много погрешна политика се води за тези годино след 89 та

2019.02.01 | 18:58

7

а за жертвите на Герб кога ще има възпоминания?

2019.02.01 | 18:27

6

Тоя Марко Тотев е една мастия на Сидеров, но не е отишъл в Русия, а на запад. Защо бе лайнар комунистически, защото демокрацията ли е тъпа или Русия е измекярска? Нещастник.

zico

2019.02.01 | 17:44

4

Marko Totev ,dnerven bokluk nie te gledame......

Gost

2019.02.01 | 17:37

3

Марко Тотев, да ти е.ба майката комунделска мръсна! Ако мога дате срещна ще ти набутам тъпата кратуна в г.ъза червен!

боби

2019.02.01 | 17:30

2

Смешници! Ами те от кои са?? Бивши от БКП-то!!

2019.02.01 | 17:06

1

БСП като наследници на БКП няма ли най-сетне да се извинят за безбройните безчинства или само ще клюкарят и ще се заниват с глупостите на крадлите Ленчето с кремчето, Ленчето-Офшорката и Приватизаторката-Селянка от Крушовица!!

Добави коментар

Водещи новини