Гледай на живо

Локомотив (Пд) се хвърля смело за победа над Копенхаген - На живо от "Лаута"

Очаква ли се драстичен скок на горивата?

  • 08 януари 2019 08:26

  • 2809
  • 6
Очаква ли се драстичен скок на горивата?
©

Протест на "жълтите жилетки" се очаквa и у нас още тази седмица. Планират се демонстрации във всички големи градове, както и затваряне на няколко граници. Те ще настояват да не влиза в сила приетият Закон за горивата. Сдружението търси подкрепа от президента, омбудсмана, депутати, които да съдействат за отлагането на закона.

"Няма да има вандалски прояви, протестът ни ще бъде мирен и безсрочен, докато не се върне законът за преразглеждане в парламента", коментира в студиото на сутрешния блок на Bulgaria ON AIR говорителят на Националното сдружение на търговците и превозвачите на горива Симо Симов.

Той уточни, че законът е лобистки и корупционен, и ще доведе до масови фалити на малки търговци и закриване на бензиностанции в малките населени места. Приемането му щяло да остави на пазара двама или трима големи играчи, които да договарят цените и по този начин монополът ще стане още по-голям.

"С отпадането на много от малките търговци ще се стигне и до драстичен скок в цената на горивата", каза още Симов.

Припомняме, че законът беше приет от Народното събрание през месец юли. Той въвежда специални изисквания за регистрация на търговците с нефт и нефтопродукти. От големите търговци на горива да се изисква капитал, не по-малък от 1 млн. лв., а за дребните – 20 хил. лв.

Забранява се зареждането с горива на превозни средства или извънпътна техника или механизация от мобилни бензиностанции. При нарушение на забраната се налага глоба или имуществена санкция от 20 000 до 200 000 лв.

Водачите са длъжни да зареждат с гориво само на бензиностанции, които разполагат с резервоари, трайно прикрепени към недвижим имот.


 

Десислава Станева
2809 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
nedevbs

2019.01.08 | 11:07

6

Според мен, вещо и компетентно трябва да се изкаже, ВАЛЕНТИН ЗЛАТЕВ.И без друго ще стане така както той каже.Много са близки с Премиера и няма как да не му вярваме.

да фалират незабавно

2019.01.08 | 10:43

5

Те изкуствено понижиха цените и сега се чудят как да си оправдаят покачването отново, а иначе ни е ясно, че не ги устройват правилата - неудобно им е да правят милиарди всеки ден, защото не са вързани към НАП и никой не им хваща далаверите! Да не говорим за хващаните всеки ден нелегални мобилни "бензиностанции", за далаверите с т.н. земеделски бензиностанции, които никой не следи какво продават и на кого...... Незабавно ги оставете да фалират, но първо ги третирайте, както Франция си третира "жълтите жилетки" - нарушат ли правилата - бой и арести! Стига милионери са изнудвали държавата !

Само СДС

2019.01.08 | 10:19

3

Отново шоково поскъпване, някой брои ли ги за изминалите 2 месеца? Седесарската демокрация ще ни унищожи, или ние ще ги изколим, или те нас ще ни умъртвят.

2019.01.08 | 10:39

4

За вбъдеще, ако обичш пиши псевдо-сеесарски, защото такова нещо СДС няма, всички са преоблечени комунисти.

Кънчо

2019.01.08 | 10:15

2

Прави са малките търговци, но управляващите са на страната на монопола.

Stamat

2019.01.08 | 09:48

1

Започна психологическата подготовка за повишаване цената на горивата. Не могат да търпят ниски цени, далаверата на първо място.

Добави коментар

Водещи новини