Искрен Веселинов с коментар за глобата наложена от ЕК на БЕХ за 77 милиона евро

  • 18 декември 2018 18:48

  • 1475
  • 1
Искрен Веселинов с коментар за глобата наложена от ЕК на БЕХ за 77 милиона евро
© БНТ

Законът за местните данъци и такси не беше добре обмислен и трябва да има ревизия. Имахме своите предложения, които гласувахме и заявихме своите резерви. Всички промени са консултирани с колегите от ГЕРБ. Това заяви депутатът от "Обединени патриоти" Искрен Веселинов в предаването "Още от деня" по БНТ.

"Не е добра практика, когато цените на даден данък се вдигат с над 50 %. Трябва да бъдат по-обрани тези числа, защото това е съществена промяна. Това е мнението на "Обединени патриоти". Надявам се още тази седмица да имаме конкретен резултат", допълни Веселинов. 

"Очаквахме, че ЕК ще ни накаже. Ще имаме сериозни аргументи, ако решим да обжалваме глобата от 77 милиона към Българския енергиен холдинг БЕХ", коментира Веселинов.

"Няма дружество, което да е предложило по-атрактивни цени от държавните дружества. Спорът се основава на конкурентни отношения", завърши Искрен Веселинов. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1475 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Анарх

2018.12.19 | 00:31

1

Тоя днес в прав текст заяви, че е по-изгодно за газовия монопол да си плати 77 000 000 евро, отколкото да пусне конкуренция. Смятайте за какво крадене става дума.

Добави коментар

Водещи новини