БСП: Г - н Борисов, докога ще ви е жал за Мирослав Найденов?

  • 24 февруари 2012 14:34

  • 1151
  • 0
БСП: Г - н Борисов, докога ще ви е жал за Мирослав Найденов?
©

Като е сбъркана спецификацията, какво точно сте изтъргували на Софийската стокова борса?

Това попита на брифинг в парламента депутатът от парламентарната група на Коалиция за България Димчо Михалевски във връзка твърденията, че дърва за огрев не са продавани на Софийската стокова борса.

"Технологичната дървесина представлява подбрани дърва за огрев", поясни Михалевски. Според него, паниката в земеделското министерство е огромна. „Имаме информация, че спецификациите на държавните горски стопанства, по които са сключени договорите с предварително определените без търг 6 брокери, не съответстват на търгуваната дървесина по вид и количество в протоколите на Софийската стокова борса. Имаме тежка форма на измама. Настояваме за ясна прозрачност.

Спецификациите не съответстват на търгуваната дървесина по вид и количество на Софийската стокова борса. Въпросът не е дали има на борсата дърва за огрев или няма, а защо трупи над 30 см. се продават на 105 лв., а реалните цени са между 140 и 160 лв. Голямата тежка далавера на ограбване на българската гора се пише само на гърба на министъра на земеделието и храните. Да спре покриването на министъра от ГЕРБ и да чуем министър-председателя”, каза Михалевски.

„Г-н Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, докога ще ви е жал за министъра на земеделието Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на и кога ще го уволните?", попита пък Петър Курумбашев от БСП.

„Жал ми е за горския сектор, за българската гора и за обричането на обществото с това заграбване, което ще доведе до тежки икономически последици”, каза от своя страна и Меглена Плугчиева от Коалиция за България.

Депутатите от Коалиция за България раздадоха материали за елементарно обучение по темата какво означава технологична дървесина и дърва за огрев. В тях е посочена пълната спецификация на всички 12 договора от всички държавни горски стопанства, които са търгували общия обем дърва по вид, размер, количество и начална цена на Софийската стокова борса на 17-ти февруари 2012 г.
 

Последвайте канала на

Десислава Станева
1151 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини