Сигнали за замърсен въздух и в Бургас

  • 08 декември 2018 19:40

  • 804
  • 0
Сигнали за замърсен въздух и в Бургас
© Булфото (архив)

Сигнал за опасен въздух и в Бургас. От дни хората усещат особена миризма в града, макар официално да няма отчетени превишения на стойностите. Данните са от измервателни датчици в различни точки на града, поставени от гражданско сдружение.

Оттам посочват, че от 10 дни има 5 завишения на средните дневни стойности. Според екоминистерството обаче превишение ням, съобщава БТВ.

„И се появява информация, че поради технически проблем няма данни за качеството на атмосферния въздух в тези станции”, казва Стоян Грозев от Инициативния комитет за борба с мръсния въздух.

От Регионалната екоинспекция отказаха коментар. В Бургас повечето квартали са топлофицирани. На печки се отопляват само в централната градска част и крайните квартали. В един от тях замерва мобилната станция на общината.

„В Долно Езерово е разположена, категорично показва превишаване на нормални количества и то основно през зимния сезон”, казва зам.-кметът на Бургас по европейски политики и околна среда Руска Бояджиева. Затова от общината кандидатстват по проект за подмяна на печките. Отпуснати са 13 милиона лева за подмяна на инсталациите на 2 хиляди домакинства.

Най-актуалната прогноза за времето можете да видите ТУК.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
804 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини