Нено Димов: БСП не просто не изпълниха стратегията за чистота на въздуха, а я спряха

  • 07 декември 2018 15:03

  • 811
  • 1
Нено Димов: БСП не просто не изпълниха стратегията за чистота на въздуха, а я спряха
© Булфото (архив)

БСП не просто не изпълниха стратегията за чистота на атмосферния въздух, а са я спрели. Това сподели пред журналисти министърът на околната среда и водите Нено ДимовНено ДимовНено Димов е министър на околната среда и водите. На 10 януари 2020 година той подаде оставка, която бе.

„Веднага, когато се връща на власт правителството на Борисов, това започва отново да се прави. За съжаление подаването на оставка прекратява този процес и в момента аз го рестартирах, като поех поста на министър на околната среда и водите. И законът с необходимите промени вече е приет на първо четене и влиза в комисия между първо и второ четене другата седмица“, коментира Нено ДимовНено ДимовНено Димов е министър на околната среда и водите. На 10 януари 2020 година той подаде оставка, която бе.

Министърът припомни, че премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г днес пое ангажимент да финансира всяка една дейност, която БСП е предложила в повече от това, което се прави в момента.

„Всъщност ние виждаме, че не само няма какво да се финансира от името на БСП, но и нещо повече – те са спрели всичко, което е било започнато“, обяви Нено ДимовНено ДимовНено Димов е министър на околната среда и водите. На 10 януари 2020 година той подаде оставка, която бе.

„При всички положения тази година има ресурс от 111 млн. лв., който е отпуснат от оперативна програма, а догодина ще има и подобен ресурс, отпуснат от държавата, за да могат и останалите общини да бъдат финансирани за мерките за чистота на въздуха“, заяви Димов и посочи, че този ресурс ще бъде от порядъка на отпуснатия вече по оперативната програма.

,,Погледнете - как се казваше, „Визия за България“ или „Ретро визия за България'', в нея няма една дума, касаеща замърсяването на въздуха“, заяви още министърът.

Последвайте канала на

Владимир Василев
811 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Нено Димов

2018.12.07 | 16:18

1

Абе боклук, каква стратегия искаш да се изпълни за една година? Докога ще се оправдавате бе идиоти? Все другите са ви виновни, некадърници!

Добави коментар

Водещи новини