Извънредна среща за цените на горивата в МС

  • 15 ноември 2018 12:09

  • 1624
  • 2
Извънредна среща за цените на горивата в МС
© Булфото (архив)

Извънредна среща за цените на горивата се проведе в Министерския съвет. Вицепремиерът Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник обсъди с представители на Петролната и газова асоциация  предложенията на бизнеса за намаляване на цените. 

От петролния бранш бяха лаконични – поевтиняването на горивата от последните дни не било резултат от протестите, а отразявало тенденцията на световните пазари. 

Представили са анализ и предложения за стабилизиране на пазара, но предстои те да бъдат съгласувани с всички членове в асоциацията и след това представени. 

Част от мерките предвиждали законодателни промени, затова и не можело да се очаква ефект в рамките на дни.  

А една от вече обявените идеи на държавата предвижда детайлна разбивка в касовите бележки за дела на ДДС, акцизи и евентуално търговска надценка в цената за всеки литър гориво.

„Никой да не остава с грешното впечатление, че ние отиваме в Петролната асоциация, разбираме се нещо и то автоматично се отразява на цените. Нищо такова няма да се случи, всяка фирма е самостоятелна в избора си на търговска политика”, каза Андрей Делчев за bTV, председател на Българската петролна и газова асоциация. По думите му предложението за разбивката по касовите бележки има и плюсове, има и минуси.

„Ще ги коментираме и ще излезем със становище”, отбеляза той.

Последвайте канала на

Владимир Василев
1624 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2018.11.15 | 14:06

2

Когато яйцето им опря до г..а, се размърдаха наглеците!

Оставката

2018.11.15 | 13:34

1

Искаъ да ни излъжаъ като намалят бензина, не става въпрос за бензин предатели, ние искаме да ви изметем всичките. Не се лъжете българи, силни сме когато сме заедно, дойде времето да действаме. Оставка на целия кабинет и народен съд!!!

Добави коментар

Водещи новини