Боил Банов: Започваме проект за съхраняване на археологическите разкопки край Покровник

  • 09 октомври 2018 16:07

  • 40787
  • 0
Боил Банов: Започваме проект за съхраняване на археологическите разкопки край Покровник
© Министерство на културата

Започваме проект за съхраняване на основните ценности, открити край Покровник, както и за цялостно опазване на археологическите разкопки.

Това обяви министърът на културата Боил БановБоил Банов Боил Банов е министър на културата. Роден е на 26 май 1971 г. в София. Завършва „Режисура за след среща с кмета на Благоевград Атанас Камбитов, с председателя на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ Светослав Глосов, с областния управител Бисер Михайлов и с представители на инициативния комитет, съобщиха от пресцентъра на министерството. Министър Банов обобщи взетите на срещата решения. Още утре в пътната агенция ще бъде предадена заповедта от заседанието на Специализиран експертен съвет за опазване на недвижимите културни ценности /СЕСОНКЦ/, на което експертите предложиха преместване на два от откритите обекти и запазване на разкопките. Следващата седмица експерти на Националния институт за недвижимо културно наследство /НИНКН/ ще пристигнат на място за определяне на граници и режими на обекта, за да може да продължат археологическите проучвания.

„Започваме работа веднага, финансирането е осигурено“, каза още министърът.

Кметът Камбитов посочи, че решението е консенсусно. Той е поел ангажимент за започване на публични консултации за изработване на проект за дългосрочна социализация на обекта.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
40787 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини