Боил Банов откри Шестото издание на "Алея на книгата" (снимки)

  • 11 септември 2018 18:55

  • 2253
  • 0
 Боил Банов откри Шестото издание на "Алея на книгата" (снимки)
© Булфото

Министърът на културата Боил БановБоил Банов Боил Банов е министър на културата. Роден е на 26 май 1971 г. в София. Завършва „Режисура за откри шестото и рекордно голямо издание на „Алея на книгата“ в София. Събитието се състоя на Литературния кът (до паметника на Алеко Константинов), като гостите се наслаждаваха на участието на Джаз формация „София“.

Книжното изложение на открито вече успешно премина през градовете Пловдив и Варна, като в столицата белите шатри традиционно ще ни очакват на пешеходната част на булевард „Витошка“. Алеята ще продължи до неделя, 16-и септември, с работно време всеки ден от 10:00 до 20:00 часа.

Повече от 60 от водещите български издателства представят новите си заглавия в общо 23 шатри, а както всяка година, сцена на богата културна програма, включваща премиери на книги, срещи с поети, писатели и преводачи, игри и работилници за деца, ще бъде Литературният кът на Алеята.

 

Част от гостите в Културната програма тази година са Атанас (Наско) Атанасов, Галина Вълчева, Георги Господинов, Димитър Тонин, Елисавета Логинова, Елица Виденова, Нели Нановска, Палми Ранчев, Петя Александрова, Светлозар Жеков, Татяна Костова, а също чешкият писател Мартин Райнер и други. Събития ще се проведат както в Литературния кът, така и в книжарници, партньорски локации в градския център.

 

Последвайте канала на

Novini.bg
2253 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини