Хасан Адемов: За да отпадне изцяло таванът на пенсиите, ще трябват около 155 млн. лева

  • 26 септември 2018 09:01

  • 2096
  • 0
Хасан Адемов: За да отпадне изцяло таванът на пенсиите, ще трябват около 155 млн. лева
© БНТ

По закон таванът на пенсиите пада от 1 януари 2019 г., а за отпуснатите през 2018 г. пенсии се предвижда преизчисляване по ново съотношение - 40% от максималния осигурителен доход или 1040 лв. Това коментира в сутрешния блок на БНТ депутатът от ДПС Хасан АдемовХасан Адемов Хасан Адемов е роден на 24 януари 1953 година в град Исперих, България. През 1979 година завършва.

,,Има внесена петиция до председателя на парламента Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на, в която са събрани подписи с искане за отпадане на тавана за всички пенсии с ограничен размер. Те са около 65 000, по информация на НОИ. За да се случи това, са необходими допълнителни 155 млн. лева. Проблемът не е толкова във финансите, а в това, че хората с такива пенсии се чувстват дискриминирани. Има усещане за липса на справедливост'', посочи той.

По думите му до 1997 г. не е съществувал регистър на осигурените лица и точно поради това таванът през 2019 г. трябва да отпадне, защото е ясно, че има пряка връзка между осигуряването и размера на пенсиите.

,,Майките на деца с увреждания очакват този въпрос да бъде решен по възможно най-бързия начин. Убеден, че до края на годината това ще се случи. Дали ще има нови протести на майките зависи от това в какъв вид законите ще излязат от Народното събрание след второ четене'', коментира Адемов последните обсъждания около Закона за хората с увреждания.

Последвайте канала на

Владимир Василев
2096 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини