Консулската ни служба в Москва е издала над 17 000 визи с цел културен обмен

  • 14 септември 2018 11:57

  • 827
  • 0
Консулската ни служба в Москва е издала над 17 000 визи с цел културен обмен
©

Всяка осма виза за периода 1 януари - 13 септември 2018 г. от консулската служба в Москва за страната ни е с цел културен обмен. Това каза вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на в отговор на въпрос от председателя на ПГ на „Обединени патриоти“ Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа за дейността на консулската служба на Република България в Москва по време на редовния парламентарен контрол.

Вицепремиерът обясни, че на всички руски участници в културни мероприятия в България се издават безплатни визи, когато отговарят на условията.

Тя поясни, че за този период консулската ни служба в руската столица е издала 17 186 визи с цел културен обмен.

„За миналата година цифрите са 18 659 безплатни, отново с цел културен обмен. Това е постоянна величина и постоянна тенденция", поясни тя и уточни, че се отказват визи само в случаите, когато са нарушени разпоредбите споразуменията с Русия.

,,Такива случаи например могат да бъдат, когато участниците в такива събития, заплащат и участват във фестивалите с комерсиална цел“, уточни Захариева.

Тя пое ангажимент да провери случая, за който алармира Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа във връзка със събрани неправомерни такси за визи.

Последвайте канала на

Владимир Василев
827 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини