Фандъкова: Сигналите срещу детските градини лежат на политическа основа

  • 16 август 2018 14:20

  • 1163
  • 0
Фандъкова: Сигналите срещу детските градини лежат на политическа основа
© Булфото/архив

Изключително внимателно следя сигналите, която родителската организация подава от няколко месеца, направихме редица проверки и промени. След днешната конференция стана ясно, че става дума за политическа кампания, а не за гражданска инициатива. Това обясни столичният градоначалник Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска в присъствието на медии.

Според нея изискванията, които предявяват тези хора, всъщност се изпълняват.

„Те казват, че не се строят детски градини, че има недостиг на свободни места, като цитират район „Витоша“. Твърдят, че няма планове за строителства в кв. „Манастирски ливади“, абсолютно всичко, което прочетох досега като техни подадени сигнали е това, по което всъщност ние работим последните години“, поясни Фандъкова.

Според нея не трябва да се обобщават и атакуват всички директори на детски градини и училища в София, защото това е абсолютно неправилно.

„Аз приемам това като политическа атака. Считам, че трябва да има прозрачност, направени са проверки и има санкционирани директори, но не трябва да се хвърля сянка върху работата на всички директори и учители,“ посочи още тя.

По думите й вече е създадена работна група, която се занимава с изготвянето на списък с хронични заболявания, при които децата задължително трябва да се социализират.

„Много колеги работят с деца с различни заболявания и образователни потребности, и аз не бих искала тези родители, които коментират тези въпроси, да се окажат в ситуацията, че тяхното дете има проблем и някой да го оспорва“, коментира Фандъкова.

Тя също така призова общността да не приравнява хората, които се грижат за нашите деца, с престъпници.

Последвайте канала на

Владимир Василев
1163 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини