Ивайло Калфин: Не бих определил срещата между Тръмп и Путин за историческа

  • 17 юли 2018 08:09

  • 1484
  • 2
Ивайло Калфин: Не бих определил срещата между Тръмп и Путин за историческа
© Кадър БНТ

Срещата между Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския и Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 не беше историческа, каквато повечето медии и анализатори я изкараха. Всъщност срещата беше най-вече неудобна за американския президент, защото той трябваше да избягва темата за намесата на Русия в изборите. Това заяви бившият министър на външните работи Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска в сутрешния блок на БНТ и добави, че Путин е бил този, който е изнесъл основните акценти от разговорите им на пресконференцията, което би могло да се изтълкува като вид превъзходство на руския държавен глава.

На въпрос за отношенията между САЩ и ЕС Калфин обясни, че проблемът при Тръмп е, че мисли като бизнесмен, а по този начин не може да се поддържат добри партньорски отношения, което пък може да бъде само от полза за Русия.

,,Тръмп вижда в Русия конкурент, а не враг, именно защото той не разсъждава като държавник, а като търговец'', посочи бившият външен министър

,,Тръмп няма усета за партньорство, за него всичко е бизнес'', заяви от своя страна експертът Даниел Стефанов и постави под съмнение дали оттук-нататък САЩ ще бъдат способни да проведат честни демократични избори след руската намеса на последните такива.

,,ЕС и НАТО трябва да търсят самостоятелни роли без задължителното участие на САЩ'', завърши Стефанов.

Последвайте канала на

Владимир Василев
1484 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Калфин позмазвача

2018.07.17 | 11:25

2
Такъв си беше в Комсолома, такъв си остана и като порасна. Сега е сложил наколенките, за да го харесат за някой по- висок пост в Брюксел. Тоя не разбира ли, че поликитака трябва да бъде такава, че да прави живота на хората по- добър и в крайна сметка това е икономика и бизнес. Какво значи партньорство според него? Може би да някой да си жертва интереса, за да може друг да печели за сметка на народа му. Срам, Калфин, срам!

2018.07.17 | 10:09

1
От както реши въпроса с пенсионерите започна да разбира нещата.

Добави коментар

Водещи новини