Путин: Срещата с Тръмп се оказа по-съдържателна от очакваното

  • 17 юли 2018 06:17

  • 3268
  • 0
Путин: Срещата с Тръмп се оказа по-съдържателна от очакваното
© Getty Images/Guliver

Руският президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 призна, че срещата му с президента на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския в Хелзинки се е оказала по-съдържателна от очакваното, предаде ТАСС.

"Нямах особени очаквания, доколкото това е първата ни съдържателна среща. Отначало се предполагаше тя да е като загрявка, за да може в бъдещи контакти да говорим по-конкретно. Получи се обаче другояче, разговорът действително беше много съдържателен", каза Путин в интервю за руския "Първи канал".

Той заяви, че датата на следващата му среща с Тръмп още не е определена.

В същото интервю Путин заяви, че в решаването на сирийската криза топката сега е в полето на опозицията.

"Правим достатъчно енергични опити да активизираме диалога по политическото решение в Сирия, убедихме президента Асад, че е нужно да формира своята част от конституционния комитет, който да изготви измененията в конституцията. Президентът Асад направи това, а опозицията още не е. Сега топката е в полето на опозицията и на тези, които я подкрепят", каза Путин.

Путин определи Тръмп като "квалифициран човек", който изслушва и възприема аргументи. По някои въпроси обаче Тръмп остава на своето мнение, добави Путин и даде пример с иранското ядрено споразумение.

Путин нарече Тръмп и "интересен събеседник".

"Всички го смятат за изключителен бизнесмен. Мисля, че това не е така, доколкото той все пак вече е политик, преди всичко защото умее да слуша и да чува това, което очакват от него избирателите, което очаква от него населението", каза Путин.

Последвайте канала на

БТА
3268 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини