Хасан Азис: Местните власти трябва да бъдат отговорни за стандарта на живот

  • 09 юли 2018 18:48

  • 2329
  • 1
Хасан Азис: Местните власти трябва да бъдат отговорни за стандарта на живот
© Кадър БНТ

Местните власти трябва да бъдат отговорни за стандарта на живот, като за целта трябва да бъдат провеждани реални политики.

Това каза в ефира на БНТ заместник-председателят на ДПС Хасан Азис и добави, че от ЕС ще бъдат отпуснати 4 милиарда евро за българските общини.

,,С тези пари се разрешават проблемите с инфраструктурата – паркове, улици, тротоари, но не се подобряват самите условия за работа. Това е въпрос, който трябва да се води от централната власт''.

Хасан Азис допълни, че в Кърджали няма безработица, тъй като там има фабрики, създадени с усилията на местната власт, без държавата да е била пряко ангажирана.

Заместник-председателят на ДПС Хасан Азис отбеляза, че от ключово значение е повишението на квалификацията при младежите и добави, че тютюнопроизводството вече не е приоритет за тях, а технологиите.

,,В момента осигуряваме работна ръка от целия регион, не само от Кърджали. Но местната власт няма как да е сама, ако липсва централната власт. Засега нямаме нейната подкрепа, защото липсва диалогът. Имаме само и единствено добри намерения, които не се реализират. Липсва всякаква координация'', поясни още Азис.

По темата с акциза за бездимните цигари той заяви, че утре ще се обсъди този въпрос в парламентарната група на партията.

Последвайте канала на

Владимир Василев
2329 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Дуци

2018.07.09 | 20:57

1
ХАСАНЕЕЕ , ХАСАНЕ ДА ТЕ ФАКА КОЙ ТЕ ХВАНЕ , ТИ АМУДЖА НЕДЕН ТОЛКОВА ГОДИНИ ОТ КОЯ ВЛАСТ СИ???

Добави коментар

Водещи новини