В София ще бъдат осигурени 900 нови места в ясли и детски градини до 2020 г.

  • 02 юли 2018 12:49

  • 429
  • 0
В София ще бъдат осигурени 900 нови места в ясли и детски градини до 2020 г.
© Novini.bg (архив)

Около 900 нови места в детски градини и ясли ще бъдат осигурени до 2020 г. Това каза заместник-кметът на Столична община с ресор инвестиции и строителство Ирина Савина по време на пресконференция във връзка със започващите строителни и ремонтни дейности в училища и детски градини на територията на столицата, предава Агенция „Фокус“.

„Започваме изграждането и реконструкцията на 9 сгради на територията на детски градини в районите „Лозенец“, „Кръстова вада“, „Триадица“, „Витоша“, „Манастирски ливади“, „Нови Искър“, „Красно село“, „Илинден“ и „Подуяне“, обясни Савина и уточни, че те ще приключат през 2019 и 2020 г. и с изграждането им ще се осигурят около 900 нови места за градински и яслени групи. „Финансирането за тях е от бюджета на Столична община“, посочи тя.

„А през тази година ще открием три нови сгради на детски градини, като ще бъдат отворени около 300 места за градински и яслени групи. Общата стойност на тези три детски заведения е над 8 млн. лв. и финансирането е от бюджета на Столична община“, каза още зам.-кметът на София и посочи, че новите сгради се намират в кварталите „Драгалевци“, „Младост - 4“ и „Красно село“.

Директорът на Дирекция „Образование“ в Столична община Мария Минчева посочи, че са приключили четирите генерални класирания за детските градини.

„Очакваме близо 4000 нови деца в детските градини и самостоятелни детски ясли, в които се отглеждат, възпитават и социализират деца в яслена възраст“, каза тя.

Владимир Василев
429 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини