Пожарната в Монтана писа на кметовете заради опасността от интензивни валежи

  • 18 юни 2018 14:32

  • 1089
  • 0
Пожарната в Монтана писа на кметовете заради опасността от интензивни валежи
© Булфото (архив)

Директорът на Областната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в Монтана комисар Венцислав Райков е изпратил писма до кметовете на 11-те общини от региона, до Областното пътно управление и до директорите на местните клонове на ВиК и ЧЕЗ за възможни интензивни валежи от дъжд в област Монтана в началото на тази седмица, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

В писмата се препоръчва при възникване на критични ситуации, причинени от поройни дъждове, гръмотевици и силен вятър, да се търси помощ от оперативния център към дирекцията на пожарната в Монтана.
Според прогнозите на синоптиците в област Монтана ще има условия за проливни дъждове, градушки, бури и гръмотевици, тъй като атмосферата ще е нестабилна и ще се редуват слънце и дъжд.

На 15 юни тази година в Монтана вилня гръмотевична буря, при която за час и половина паднаха около 40 литра на квадратен метър дъжд, много хора в града и региона останаха без ток, а двадесетина коли закъсаха в различни улици, превърнали се на кални реки. Последствията от стихията бяха преодолени бързо и още до края на деня електрозахранването бе възстановено навсякъде, а закъсалите коли - изтеглени.

Десислава Станева
1089 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини