Гл. комисар Николай Николов: Пожарът в "Красна поляна" е овладян (видео)

  • 04 май 2018 23:14

  • 8848
  • 0
Гл. комисар Николай Николов: Пожарът в "Красна поляна" е овладян (видео)
©

Пожарът в склад на магазин за търговия на едро, съхраняващ алкохол, цигари и захарни изделия на площ от 1500 кв.м. е овладян. Няма опасност за пациентите на болницата. Това каза гл. комисар Николай Николов, директор на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" от мястото на инцидента.

"В резултата на пожара има едни пострадал охранител в съседна сграда. Той е отведен в болница и е изписан. Няма опасност за живота му", каза той.

"Всички 67 пациенти от болницата в близост са изведени от северната част на сградата. Няма никаква опасност за тях, въпреки това е създадена добра организация за допълнителни линейки. Към момента не са необходими, но трябва и това да направим", каза комисар Николов, предаде Канал 3.

От думите му стана още ясно, че 17 автомобила на пожарната гасят огъня, помагат от Столична община, ЧЕЗ и ВиК.

"Замерванията, които направихме, не показват никакво увеличение и отрови във въздуха. Няма опасност не само за пациентите на болницата, но и за гражданите и за бензиностанцията", каза още той.

Думите му бяха потвърдени и от кмета на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска, която също бе отишла на място.

"В момента има леки взривове, които вероятно са предизвикани от малки газови бутилки или бидони с алкохол",каза още комисар Николов. "Цяла нощ ще продължат гасителните действия, щетите са значителни, утре около 8:00 часа сутринта ще започнат действията по изяснявания на причините довели до пожара".

Последвайте канала на

Мая Йорданова
8848 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини