"Зелените" искат анулиране на договор за ски - влек до хижа "Алеко"

  • 30 януари 2012 19:20

  • 1262
  • 1
"Зелените" искат анулиране на договор за ски - влек до хижа "Алеко"
©

Политическа партия "Зелените" настоява министърът на физическото възпитание и спорта да прекрати договора за наем на влек "Заека" до хижа "Алеко" на Витоша с Българската федерация по ски. Причината е, че влекът не работи в последните две години.

Андрей Ковачев от ръководството на партията посочи, че е изпратено открито писмо с искането до премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, до министъра на физическото възпитание и спорта Свилен НейковСвилен Нейков Свилен Емилов Нейков е български състезател и треньор по гребане, министър на физическото, до парламента и до медиите. Според него Министерството на физическото възпитание и спорта е получило сигнал от ски-училищата за проблема, но договорът за наем не е преразгледан и съоръжението все още не работи.

От партията настояват ведомството да предприеме действия за възстановяване на съоръженията, собственост на министерството, с което да се предостави възможност на столичани и на гостите на града да да практикуват зимни спортове и туризъм на територията на Природен парк "Витоша", съобщи БНР.

В събота от 11.30 часа на площад "Патриарх Евтимий" ще започне нов протест, който ще завърши с митинг на площад Народно събрание. Природозащитниците не са против изграждането на нови лифтове, но нека това стане на мястото на старите, за да не се секат още дървета, допълни Андрей Ковачев.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1262 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
anapana

2012.01.30 | 23:14

1
каквото и да ви разправят-става дума за пари,за много пари!!!!!!!!!!!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини